Yishai Lerner

Co-CEO, JLL Technologies

Yishai streeft naar creatieve, innovatieve en technische oplossingen voor grote problemen.

Yishai kwam in 2017 in dienst bij JLL als Co-CEO van JLL Spark, een strategisch kapitaalfonds dat investeert in proptech start-ups en innovatie brengt in de diensten van JLL ten behoeve van zijn klanten en de hele vastgoedmarkt. In 2019 werd Yishai benoemd tot Co-CEO van JLL Technologies, een nieuwe tak van JLL om de technologische producten en diensten van de organisatie op elkaar af te stemmen en uit te breiden, waarna hij ook lid werd van de Global Executive Board.

Na de verkoop van Mob.ly, een startup die hij samen met Mihir Shah heeft opgericht aan Groupon, hield hij zich recent bezig met het versnellen van de toepassing van technologie in commercieel vastgoed. Hij was ook de eerste medewerker van een groot aantal mobiele startups en ontwikkelde al vroeg in zijn carrière kunstmatige intelligentie voor videogames bij Activision Studios. Yishai was actief als investeerder en adviseur voor vele startups, waaronder Uber en Boom Supersonic.

Yishai hielp het Groupon-engineeringsteam op te schalen van een dozijn tot meer dan 500 ontwikkelaars wereldwijd. Hij bracht Groupon's eerste mobiele consumentenapplicatie op de markt, gevolgd door commerciële producten en tools. Hij speelde een belangrijke rol in de schaalvergroting van Groupon, bouwde teams om de mobiele business te laten groeien van 0% van de omzet naar 50% van de brutowaarde van de goederen, voegde technologieën en platformen samen uit talrijke overnames en leidde een wereldwijde migratie naar een gemeenschappelijke SOA-architectuur. In 2013 was Yishai Global Engineering SVP en CTO en zorde voor de kernsoftwareontwikkeling van Groupon wereldwijd. In deze rol leidde hij een wereldwijd e-commerce platform dat jaarlijks meer dan 5 miljard dollar GMV verwerkt. Daarnaast leidde Yishai de due diligence voor veel van Groupon's bedrijfs- en technologie-acquisities.

Voordat Groupon Mob.ly overnam, was Yishai haar CTO en mede-oprichter. Mob.ly bouwde een aantal locatiegebaseerde mobiele applicaties die toonaangevend zijn in hun categorie.

Voordat hij Mob.ly mede oprichtte, was Yishai de eerste ingenieur van twee mobiele startups. Hij hielp Carrier IQ op te richten, een platform voor data-analyse dat zich richt op mobiele operators. Op het hoogtepunt werd CarrierIQ geïntegreerd met de meerderheid van de Amerikaanse draadloze apparaten, waaronder veel iPhone- en Android-modellen. Hij was ook de eerste ingenieur bij Core Mobility, waar hij hielp bij de ontwikkeling van vele productlijnen voor mobiele operators, waaronder een push to talk service voor Sprint/Nextel. Core Mobility werd later overgenomen door Smith Micro.

Yishai Lerner heeft een Bachelor of Science graad in Electrical Engineering en Computer Science van het Massachusetts Institute of Technology, waar hij zich richtte op kunstmatige intelligentie en werkte bij het MIT Media Lab.