Matthew Richards

Capital Markets CEO, EMEA

Matthew houdt toezicht op het deel van het bedrijf dat klanten adviseert bij het plannen, ontwikkelen en uitvoeren van hun vastgoedbeleggingsstrategieën.

Matthew kwam in 1998 in dienst na het voltooien van zijn masteropleiding Land Management. Hij werkte voor alle aspecten van de kapitaalmarkten, voordat hij in 2017 werd gepromoveerd tot hoofd kapitaalmarkten van het hele bedrijf. Daarnaast houdt hij ook toezicht op JLL in Scandinavië en Zwitserland en op de EMEA-waarderingsfunctie. 

Omdat vastgoed groeit als beleggingscategorie en meer investeringen aantrekt, hebben klanten behoefte aan meer gespecialiseerd en verfijnd advies. Matthew zet zich in voor een bredere dienstverlening en diversificatie van de traditionele propositie van het kopen en verkopen van vastgoed. Deze diversiteit vertaalt zich in JLL’s brede scala aan professionals en vaardigheden in de regio. Als hij een belangrijk moment in zijn carrière moet aanwijzen dan is dat een spraakmakende klant die hem de waarde en vaardigheid van het opbouwen van relaties aanleerde. 

Buiten zijn dagelijkse werkzaamheden is Matthew een insider in de industrie. Hij becommentarieert regelmatig in de vastgoedpers, spreekt op wereldwijde conferenties en steunt actief het Urban Land Institute. 

Buiten het werk deelt Matthew zijn passie voor gitaarmuziek uit de jaren negentig en klassieke auto's met zijn vrouw en twee jonge kinderen.