Richard Bloxam

CEO, Capital Markets

Richard neemt de algemene verantwoordelijkheid op zich voor de manier waarop de onderneming investeerders en eigenaren van onroerend goed helpt bij het ontwikkelen en uitvoeren van investeringsstrategieën, variërend van de transactie van individuele activa en portefeuilles tot investeringsfinanciering en diensten op het gebied van corporate finance.

Zijn belangrijkste ambitie is om beleggers te helpen hun ervaring met vastgoed te optimaliseren met innovatieve beleggingsmodellen, beleggingsadvies van wereldklasse en de creatieve toepassing van technologie.

Sinds hij in 1994 bij JLL in dienst trad, heeft Richard op de kapitaalmarkt gewerkt. Hij heeft zich gedurende zijn hele carrière gespecialiseerd in het ondersteunen van internationale investeerders die kansen zoeken buiten hun thuismarkten.

Richard is gevestigd in Londen en heeft in heel Europa leidinggevende functies bekleed. Na zijn eerste vier jaar bij JLL in het Verenigd Koninkrijk is hij vertrokken voor opdrachten in Polen, Hongarije en Oostenrijk, waar hij zich richtte op de detailhandel. Richards Duits is uitstekend, doordat hij in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw in Oostenrijk en Duitsland als docent Engels heeft gewerkt.

De afgelopen tien jaar heeft Richard zich toegelegd op het verbreden van de kapitaalmarktactiviteiten van JLL, om naast advies bij de aankoop en verkoop van onroerend goed, ook financieel advies op maat aan te bieden aan klanten. In 2008 nam Richard de verantwoordelijkheid voor de kapitaalmarkten in heel EMEA op zich. In 2014 trad hij toe tot de EMEA Management Board. Sinds januari 2017 is hij werkzaam in zijn huidige rol.

Richard heeft gestudeerd aan de University of Exeter, London South Bank University en Stanford University's Graduate School of Business. Wanneer Richard niet voor zijn vier kinderen zorgt, geniet hij van veel verschillende sporten. Hij is ook een muzikant met een passie voor piano en gitaar. Van tijd tot tijd is hij te horen in een band als zanger en op de keyboard.