Mihir Shah

Co-CEO, JLL Technologies

Mihir is gepassioneerd door het bouwen en leiden van teams die succesvolle, op technologie gebaseerde producten op de markt brengen in een snelgroeiende omgeving.

Mihir kwam in 2017 in dienst bij JLL als Co-CEO van JLL Spark, een strategisch kapitaalfonds dat investeert in proptech start-ups en die innovatie brengt in de diensten van JLL ten behoeve van de klanten en de hele industrie. In 2019 werd Mihir benoemd tot Co-CEO van JLL Technologies, een nieuw opgerichte divisie om de technologische producten en diensten van JLL op elkaar af te stemmen en uit te breiden, waarna hij ook lid werd van de Global Executive Board.

Voorheen was hij medeoprichter en CEO van Mob.ly, de eerste werknemer bij verschillende startups, productleider bij Yahoo!, en senior executive bij Groupon. Mihir heeft gehandeld als een angel-investeerder en adviseur voor vele startups, waaronder Uber en Boom Supersonic.

Mihir was GM van Mobile bij Groupon waar hij de wereldwijde mobiele business hielp opbouwen tot meer dan 50% van de brutowaarde van de goederen. Ook heeft Mihir de Merchant Products Group opgericht en geleid, die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van producten, diensten en technologieën die de manier waarop duizenden Groupon's handelspartners op de markt opereerden veranderde. Tot slot lanceerde Mihir Merchant OS, een nieuwe startup binnen Groupon die tablet-gebaseerde point-of-sale en betalingssystemen voor kleine bedrijven bouwde. Binnen een jaar groeide Mihir deze groep tot 100 medewerkers die zich bezighouden met verkoop, marketing, ondersteuning en productontwikkeling, terwijl het klantenbestand snel werd uitgebreid.

Voor de overname door Groupon was hij CEO en medeoprichter van Mob.ly. Mob.ly bouwde een aantal toonaangevende locatiegebaseerde mobiele applicaties. In het begin van zijn carrière bekleedde Mihir belangrijke productleidende functies bij Yahoo! Search, was directeur Product Marketing bij Grand Central, waar hij hielp bij de lancering van een van de eerste webservicenetwerken voor bedrijven, en leidde hij Product Management bij Respond.com, een leadgeneratiedienst voor lokale bedrijven.

Mihir begon zijn carrière als management consultant bij R.B. Webber & Company. Bij Webber werkte hij samen met een aantal startups en Fortune 500-technologiebedrijven om go-to-market strategieën te ontwikkelen voor een breed scala aan technologische productsegmenten.

Mihir heeft een B.S. in Computer Science and Electrical Engineering van het Massachusetts Institute of Technology.