Nieuwsbericht

DNB (De Nederlandsche Bank) verkoopt “Het Parkgebouw” in Amsterdamse binnenstad

november 03, 2020

DNB heeft het prestigieuze kantoorgebouw “Het Parkgebouw” verkocht aan een multinational. De transactie omvat circa 5.300 m² verhuurbaar vloeroppervlak op de hoek Sarphatistraat / Frederiksplein in de Amsterdamse binnenstad.

“Het Parkgebouw” is in de jaren ’70 ontwikkeld als hoofdkantoor voor Westland Utrecht en werd begin jaren ’80 gekocht door DNB. Na een uitgebreide revitalisatie in de periode 2014 / 2015 werd naast hoogwaardige kantoorruimte eveneens het bezoekerscentrum van DNB in “Het Parkgebouw” gevestigd.  De revitalisatie heeft geresulteerd in een bijna energie-neutraal gebouw met een A++ EPC energielabel waarmee het een van de meest duurzame kantoorgebouwen is in het centrum van Amsterdam.  

De verkoop van “Het Parkgebouw” past binnen de huisvestingsstrategie van DNB, dat met de renovatie van haar hoofdkantoor aan het Frederikspark, de ruimte in het Parkgebouw niet meer nodig heeft. Het hoofdkantoor van DNB aan het Frederiksplein ondergaat momenteel een uitgebreide renovatie en zal in 2023 worden opgeleverd waarna DNB terugkeert naar de Amsterdamse binnenstad. Daarnaast gebruikt De Nederlandsche Bank het Cash Centrum in Zeist voor haar kernactiviteiten.

De koper zal het Parkgebouw grotendeels gaan gebruiken als kantoor voor eigen gebruik en verwacht in 2021 haar intrek te nemen.

De verkoop vond plaats middels een gestructureerd verkoopproces. DNB werd begeleid door JLL, Houthoff en SGS Search. De koper werd bij deze transactie bijgestaan door Appelhoven Vastgoedadviseurs en NautaDutilh als juridisch adviseur. 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.