Nieuwsbericht

abrdn verhuurt DC Miles Maarssen aan Albert Heijn

april 17, 2024

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Vermogensbeheerder abrdn heeft in haar rol van investment manager van een Europese core portefeuille namens een institutioneel mandaat een langjarige huurovereenkomst gesloten met Albert Heijn  die de locatie zal toevoegen aan haar logistieke netwerk. Het gebouw – dat gelegen is aan de Industrieweg 24 in Maarssen, is herontwikkeld met een ontwerp wat zal leiden tot een BREEAM Excellent en Well Gold gebouw.

Het gebouw is in 2023 herontwikkeld en omvat 27.000 m²  dat is onderverdeeld in 24.500 m² warehouse, 1.000m² kantoor, 1.900m² mezzanine-ruimte en parkeerplaatsen voor vrachtwagens en auto’s. Het gebouw is inmiddels opgeleverd aan Albert Heijn.

“Dankzij de herontwikkeling tot een BREAAM Excellent en Well Gold niveau verkrijgt onze huurder Albert Heijn een zeer duurzaam distributiecentrum”, aldus Dominique Schillings, hoofd asset management Nederland bij abrdn. “Duurzaamheid staat bij abrdn centraal, zowel bij het ontwikkelen als het onderhouden van vastgoed”.

Abrdn werd voor deze transactie commercieel bijgestaan door JLL en M2 Real Estate. Savills adviseerde abrdn in het technische proces en DLA Piper Nederland begeleidde abrdn tijdens het juridische proces.
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.