Onderzoek

Kantoren verloren? Deel 1

COVID-19; een structureel of cyclisch effect?

De afgelopen maanden is er veel gepubliceerd over de  impact van COVID-19 op de kantorenmarkt. Het ene scenario schetst een nog slechter beeld dan het andere.

Gebruikers zullen mogelijk minder kantoorruimte nodig gaan hebben en willen hun overbodig geworden ruimte dan bijvoorbeeld middels onderhuursituaties verhuren om zo op huisvestingslasten te besparen. Dat is inherent aan een crisisperiode. Maar is deze ontwikkeling een structurele verandering in de markt? En wat verwachten we van de periode na COVID-19?

Om antwoord te kunnen geven op deze vragen gaat JLL in de komende maanden een reeks aan korte publicaties publiceren over de veranderingen die gaande zijn binnen de kantorenmarkt. Om enig toekomstperspectief te kunnen schetsen zijn we onderworpen aan lessen uit het verleden. Daarom vergelijken we in deel 1 de huidige coronacrisis waar we midden inzitten met eerdere crises. 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.