Onderzoek

JLL Rapport Ranking Offices 2019

De Ranking Offices 2019 maakt de prestaties van kantoorlocaties in Nederland inzichtelijk op basis van in het verleden behaalde resultaten, maar richt zich sinds dit jaar ook nadrukkelijk op toekomstige indicatoren.

JLL heeft in 2019 data uit verschillende bronnen toegevoegd, de onderzoeksmethodiek verbeterd en meer locaties onder de loep genomen. In totaal gaat het om bijna 300 kantoorlocaties in ruim 50 gemeenten, waarvoor JLL de score op 44 indicatoren heeft vastgesteld.

 De belangrijkste bevindingen uit de Ranking Kantoorlocaties 2019 van JLL zijn:
• Grootstedelijke regio’s blijven de bovenkant van de ranking domineren;
• Vanwege de extreem lage leegstand in de toplocaties is de opname- en beleggingsdynamiek verschoven naar secundaire locaties binnen de stad of naar satellietsteden;
• Stationsgebieden scoren in veel gevallen beduidend beter dan centrumlocaties;
• Talent en innovatie zijn voor gebruikers steeds vaker doorslaggevend bij het kiezen van nieuwe huisvesting;
• ‘Placemaking’ steeds belangrijker om de intrinsieke waarde van een kantoorlocatie te versterken. 

 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.