Greg O’Brien

Executive Chairman, Americas Markets Advisory

Greg O'Brien is de CEO Markets bij JLL. Hij is het lid van de Global Executive Board dat verantwoordelijk is voor strategisch leiderschap en supervisie van alle regionale en lokale Markets-activiteiten. 

Greg werkt al 30 jaar in het commerciële vastgoed. Zo heeft hij investeerders geholpen bij het kopen van wolkenkrabbers en winkelcentra, en heeft hij bedrijven ondersteund bij het opstellen van lease-overeenkomsten en grootschalige renovatieprojecten. Nu werkt Greg sinds de overname van The Staubach Company in 2008 - waar hij CEO was - bij JLL. Tijdens zijn iets meer dan 10-jarige carrière bij JLL heeft hij verschillende senior leidinggevende functies bekleed:

hij begon in 2014 als CEO van het Amerikaanse continent en in januari 2021 werd hij CEO Markets. Vanuit Washington D.C. werkt hij nauw samen met de klanten en teams van JLL uit steden verspreid over de wereld. Een van zijn alsmaar groeiende verantwoordelijkheden is om technologische oplossingen op maat te maken voor klanten die aan de slag willen gaan met big data, zodat zo'n beetje alles efficiënter kan lopen; van het onderhoud van liften tot ingewikkelde portefeuilles met duizenden assets.

Greg was niet altijd al werkzaam in het vastgoed. Voorheen heeft hij drie jaar in de technologie gewerkt, nadat hij in 1984 was afgestudeerd als elektrisch ingenieur aan de Tuftsuniversiteit. Deze eerdere vaardigheden en kennis - zoals het snel uitvogelen wat wel en niet werkt - zijn hem tijdens zijn carrière goed van pas gekomen. Nadat hij met een MBA afstudeerde aan de Harvard Business School, begon Greg zijn carrière in de vastgoedbranche.

Hij gelooft sterk in de waarde van onderwijs, en is daarom al sinds 2000 lid van de raad van bestuur van de Amerikaanse non-profitorganisatie ‘Teach for America’.

In zijn vrije tijd is hij graag samen met zijn gezin, op reis, speelt hij graag golf of gaat hij soms scubaduiken.