Greg O’Brien

CEO, Markets

Greg is verantwoordelijk voor het strategisch leiderschap in Amerika, dat bestaat uit Canada, de Verenigde Staten (de grootste markt van JLL) en Latijns-Amerika.

De carrière van Greg binnen commercieel vastgoed beslaat drie decennia. Hij heeft investeerders geholpen bij de aankoop van wolkenkrabbers en winkelcentra en heeft samengewerkt met bedrijven aan leasecontracten en grootschalige renovatieprojecten. Greg kwam in 2008 naar JLL, tijdens de overname van The Staubach Company waar hij CEO was. In het decennium daarna heeft hij bij JLL een groot aantal senior leiderschapsfuncties bekleed.

 Greg is in 2014 begonnen als CEO van Noord- en Zuid-Amerika. Gevestigd in Washington D.C., werkt hij nauw samen met JLL's klanten en teams in steden over de hele wereld. Zijn taak is steeds meer om technologische oplossingen op maat te maken voor klanten die op zoek zijn naar het gebruik van big data om de efficiëntie te verbeteren. Die dienstverlening varieert van liftonderhoud tot complexe portefeuilles met duizenden assets.

 Greg zat niet altijd in het vastgoed. Hij werkte drie jaar in de technologie nadat hij in 1984 een diploma elektrotechniek had behaald aan de universiteit van Tufts. De vaardigheden en inzichten die hij daar opdeed- zoals snel uitvinden wat werkt en niet werkt – heeft hij gedurende zijn carrière meegenomen. Na zijn afstuderen aan de Harvard Business School met een MBA stapte hij over naar de vastgoedsector.

 Greg gelooft sterk in de waarde van onderwijs en is sinds 2000 lid van de raad van bestuur van Teach for America.

 In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn gezin, reizen, golfen en af en toe een duik.