Erin Meezan

Chief Sustainability Officer

Erin Meezan is als Chief Sustainability Officer verantwoordelijk voor de uitvoer van JLL's marktleidende duurzaamheidsprogramma.

Erin is in september 2022 bij JLL komen werken en kwam van Interface Inc., de wereldwijde vloerenfabrikant en geprezen voorloper op het gebeid van duurzaamheid. Als SCO voor Interface, was zij hoofdontwerper van de nieuwste missie van het bedrijf: Climate Take Back en het daarvoor benodigde implementatiekader dat leidde tot de lancering van koolstofnegatieve producten van Interface in 2020.

Met Erin aan het roer heeft Interface vroegtijdig succes geboekt in zijn duurzaamheidsmissie om in 2020 geen invloed te hebben op het milieu. Ook heeft het bedrijf onder leiding van Erin het bereikt om al hun producten koolstofneutraal te maken en de inzet van Interface geleid om in 2022 over het gehele bedrijf koolstofneutraal te zijn.

Erin is een erkend duurzaamheidsadviseur een geeft vaak lezingen over duurzaam ondernemen aan senior managementteams, universiteiten en publiek uit het bedrijfsleven over de hele wereld. In haar laatste TED-video die dit jaar is uitgegeven, bespreekt ze wat we van de natuur kunnen leren op het gebied van duurzaam ondernemen. Ze is een hoofdrolspeler in de bekroonde documentaire Beyond Zero, van filmmaker Nathan Harvey, waarin het verhaal van de zakelijke transformatie centraal staat.