Chris Ireland

Chairman, UK

Chris is verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie en de activiteiten van JLL in het Verenigd Koninkrijk.

Real estate is not just about property, it’s also about building communities

Chris Ireland, JLL UK

Nadat hij als net afgestudeerde in 1979 bij King Sturge bij in dienst trad als internationaal vastgoedadviseur, leerde Chris zijn vak in het investeerdersgedeelte van het bedrijf. Hij heeft binnen het bedrijf carrière gemaakt, om uiteindelijk Joint Senior Partner te worden.

Toen King Sturge in 2011 fuseerde met JLL, werd Chris UK Chairman en Lead Director for Capital Markets bij JLL. Hier liep hij een half decennium voorop met de groei van de investeringsactiviteiten en de ontwikkeling van alternatieve investeringsgebieden op het gebied van studentenhuisvesting, gezondheidszorg en de seniorenmarkt. Hij is ook betrokken bij de Strategische Adviesgroep van het Investment Property Forum. Van 2015 tot2016 was hij voorzitter van de brancheorganisatie.

Zijn tijd als CEO is zeer dynamisch. Hij werd op 1 juni 2016 benoemd en slechts 22 dagen later stemde het Verenigd Koninkrijk ervoor om de Europese Unie te verlaten.

Als hij niet werkt, houdt Chris zich met trots bezig met zijn liefdadigheidsinstelling ‘Chris’, waarmee hij zich inzet voor huisvesting van daklozen. Hij houdt ook van skiën en fietsen en kan laat zich soms zelfs overtuigen om te trainen voor deelname aan triatlons.

Chris is getrouwd en heeft drie volwassen zonen, van wie er een ook werkzaam is in de vastgoedsector.