Woonhave koopt 576 woningen van Pensioenfonds Wonen

Woonhave N.V. koopt de FOX Portfolio van Pensioenfonds Wonen. De FOX portfolio is een hoogwaardige woningportefeuille van 576 woningen (verdeeld over 17 complexen) en ligt verspreid over Nederland

maart 28, 2018

Het betreft jonge appartementencomplexen in onder meer Den Haag, Leiden, Leidschendam en Tilburg en daarnaast eengezinswoningen in onder meer Haarlem, Den Bosch, Helmond en Malden. De koopsom bedraagt € 119.000.000.

“De hoge allocatie in de Randstad en de Brabantse Stedenrij gecombineerd met de jonge leeftijd van de portefeuille stelde ons in staat met exclusieve, gerichte marketing de aandacht van vooral institutioneel kapitaal te trekken. Er bestond uit zowel het binnenland als buitenland zeer veel vraag naar de portefeuille. Wij verwachten dat de vraag naar Nederlandse beleggingswoningen ook in 2018 zeer sterk zal blijven.” aldus Jorn Thoomes van JLL.

Pensioenfonds Wonen zegt hierover: “Na een zorgvuldig verkoopproces is overeenstemming bereikt met Woonhave. Met deze transactie geeft Pensioenfonds Wonen verder invulling aan haar strategie om enkel nog indirect te beleggen in vastgoed. Wij blijven voor de lange termijn beleggen in Nederlandse woningen, omdat dit een waardevolle diversificatie in onze beleggingsportefeuille is.”

“Middels deze acquisitie geeft Woonhave nader invulling aan de strategie om een zorgvuldig samengestelde portefeuille van huurwoningen verder uit te bouwen. Wij investeren in zowel bestaande bouw als nieuwbouw, waarbij het doel van langjarige exploitatie voorop staat. De combinatie van onze heldere strategie en snelle werkwijze, zonder financieringsvoorbehoud, wordt herkend en gewaardeerd door de markt en blijft haar vruchten afwerpen. De transactie met Pensioenfonds Wonen is wederom een goed voorbeeld hiervan en wij danken hen voor het in ons gestelde vertrouwen.” aldus Mark van den Berg van Woonhave.

Woonhave werd bij de aankoop geadviseerd door Cushman & Wakefield daarnaast zijn Hofstede Advies en Innax door koper betrokken bij de technische due diligence. Houthoff trad op als juridisch adviseur van Woonhave. Pensioenfonds Wonen werd in dit proces geadviseerd door Finance Ideas, Achmea IM, Loyens & Loeff en JLL.