Nieuwsbericht

Wayland Real Estate verhuurt DC A12 aan Colis Privé

november 09, 2021

Wayland Real Estate heeft DC A12 te Waddinxveen verhuurd aan Colis Privé. Het Franse pakketbezorgingsbedrijf heeft een huurcontract getekend voor een periode van 15 jaar.

DC A12 is een door Wayland Real Estate nieuw te ontwikkelen logistiek centrum gelegen aan de Otto Matzeweg 1-3 te Waddinxveen. LogistiekPark A12 is onderdeel van de A12- corridor en mede dankzij de ligging een logistieke hotspot. Met een bereik van 8 miljoen consumenten binnen een uur, profiteert Colis Privé met haar nieuwe logistieke centrum van de perfecte uitvalsbasis aan de snelwegen A12 en A20 om alle huishoudens in Nederland te bedienen. Op LogistiekPark A12 zijn al meerdere distributiecentra gevestigd van succesvolle ondernemingen zoals Dille & Kamille, Eosta, Isero, I.Q. Packing, LC Packaging en Lidl.

DC A12
DC A12 is een op maat gemaakt modern crossdock centrum met een totale vloeroppervlakte van ca. 11.500 m² en 1.350 m² kantoorruimte. Naast 33 loadingdocks worden er ook 12 docks voor bestelvoertuigen gerealiseerd. Voor DC A12 worden hoge duurzaamheidsambities nagestreefd welke aansluiten bij de verduurzaming van de A12- corridor. Zo zal het nieuwe distributiecentrum voldoen aan BREAAM score Very Good, volledig all-electric uitgevoerd worden en maximaal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen. Daarnaast zal Colis Privé voornamelijk haar pakketten bezorgen met elektrische voertuigen.

De betrokken gemeenten en provincie hebben de handen ineengeslagen om de A12- corridor te ontwikkelen tot een sterke logistieke hotspot. Inmiddels is de A12-corridor uitgeroepen tot de nummer 1 op het gebied van nationale distributie en e-fulfilment.

Naar verwachting wordt het distributiecentrum DC A12 in het 3e kwartaal van 2022 opgeleverd aan Colis Privé.

Colis Privé
Colis Privé is gespecialiseerd in thuisbezorging en afhaling van pakketten voor particulieren met een leveringstijd van 24 – 48 uur. Colis Privé is een belangrijke speler in last-mile logistics en een toonaangevend merk op het gebied van bezorging. Het bedrijf biedt diensten aan die bestaan uit het rechtstreeks afhalen van pakketten bij e-commerce handelaren tot en met de uiteindelijke bezorging.

Het bedrijf is opgericht in 1993 en kent een groeiend succes, met name dankzij de wil om haar bezorgservice voortdurend te verbeteren. Al haar teams zetten zich in voor de beste klantervaring, wat het ware DNA van het bedrijf is.

Na een succesvolle lancering in België, Luxemburg en Marokko in 2021, handhaaft Colis Privé haar internationale groeimomentum. Met de huur van DC A12 wil Colis Privé dit momentum vasthouden en meenemen naar Nederland.

JLL en De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerden Wayland Real Estate tijdens het verhuurproces en de totstandkoming van de huurovereenkomst. Daarnaast heeft Ploum advocaten Wayland Real Estate bijgestaan tijdens de juridische afwikkeling van de huurovereenkomst.
 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.