Van Spijk B.V. verkoopt warehouse aan Dacosbro Europe Investments via Sale-and-Leaseback

januari 07, 2020

Van Spijk B.V. heeft middels een Sale-and-Leaseback transactie het moderne warehouse gelegen aan de Scheper 402 in Oirschot, verkocht aan Dacosbro Europe Investments.

Dit moderne logistieke warehouse van ca. 7.000 m2 is in 2013 gebouwd en in gebruik genomen door Van Spijk Agenturen (VSA). In 2017 is de tweede fase van het warehouse gerealiseerd. VSA is sinds de oprichting in 1977 uitgegroeid tot marktleider gebied van onder andere sensortechniek, verlichtingsoplossingen en gereedschappen. VSA heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met Dacosbro Europe Investments, een Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar en -investeerder met een focus op logistiek vastgoed. De aankoop van De Scheper 402 is de eerste Europese transactie voor Dacosbro Europe Investments. 

Bij deze transactie werd Van Spijk B.V. commercieel geadviseerd door JLL en juridisch geadviseerd door AKD N.V. Dacosbro Europe Investments werd commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield, juridisch geadviseerd door CMS en technisch geadviseerd door Royal HashkoningDHV.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.