Syntrus Achmea verkoopt voormalig V&D-pand Dordrecht aan Reshape Properties

oktober 29, 2019

Syntrus Achmea heeft ruim 18.000 m² aan winkelvastgoed verkocht aan een entiteit van Reshape Properties en Beryllus Financial Management. Het gaat om twee winkelblokken in het centrum van Dordrecht, gelegen aan de Voorstraat, het Statenplein en de Statenplaats.

Transformatie V&D-blok

In het ene blok van 13.000 m² zat tot 2015 de V&D. Het pand, dat nu alweer 4 jaar leegstaat, zal door de kopers worden herontwikkeld naar woningen, met retail en horeca in de plint. Het andere blok, van 5.000 m², blijft volledig zijn huidige winkelfunctie behouden. Hierin bevinden zich meerdere winkels, waaronder H&M, ONLY en Blokker.

Verlevendiging binnenstad

Maarten Burggraaf, wethouder economische zaken van de Gemeente Dordrecht: “Als gemeente zijn we blij dat met de verkoop van onder meer het V&D-blok en de transformatieplannen van de nieuwe eigenaar. Hiermee komt er na een aantal jaar een einde aan de leegstandsituatie in het hart van ons kernwinkelgebied. Met de nieuwe plannen wordt de horecafunctie van het Scheffersplein versterkt en blijft de winkelfunctie op de begane grond behouden.” Piet Sleeking van ruimtelijke ordening en binnenstad van de Gemeente Dordrecht: “Daarnaast sluit de beoogde woningbouw op de verdiepingen aan bij de vraag naar meer woningbouw op binnenstedelijke locaties. Deze nieuwe ontwikkelingen zullen constructief bijdragen aan de verlevendiging van de binnenstad.”

JLL adviseerde de verkoper Syntrus Achmea bij deze transactie. CBRE adviseerde de kopers, Reshape Properties en Beryllus Financial Management, die voor deze aankoop zijn verenigd in een gezamenlijke entiteit.