Syntrus Achmea RE&F verwerft winkels in Nijmegen en Amersfoort voor portefeuille retailfonds

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft twee winkelobjecten gekocht in Nijmegen en Amersfoort voor de portefeuille van het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF)

maart 09, 2018

Beide objecten liggen op A-locaties in het centrum van de steden. Syntrus Achmea RE&F neemt de panden over van LSREF5 Solit Prime B.V.

De objecten zijn beide langjarig verhuurd, in Nijmegen (Molenstraat 50) aan The Sting en in Amersfoort (Langestraat 48-50) aan ZARA. 

“Deze acquisities passen in onze strategie om de portefeuille te laten groeien en kwalitatief verder te versterken”, zegt fondsmanager Marga Boerman van het ADRPF. “Het beleggingsbeleid van het retailfonds is gericht op A-locaties in de vijftien beste winkelsteden, aangevuld met beleggingen in winkelcentra voor de dagelijkse benodigdheden. Dat sluit aan bij de behoefte van de institutionele beleggers die in het fonds participeren.”

De portefeuille van het ADRPF bestaat uit 56 objecten en heeft een totale waarde van 700 miljoen euro. De ambitie is om het fonds de komende jaren te laten groeien naar een omvang van circa 1 miljard euro. 

Namens verkoper is Propertize B.V. verantwoordelijk voor het asset management en werd bij het verkoopproces geadviseerd door BNP Paribas Real Estate in samenwerking met City Real Estate. Syntrus Achmea RE&F werd bij de acquisities bijgestaan door JLL en Houthoff Buruma.