Nieuwsbericht

Sweco Nederland B.V. huurt kantoorruimte in gebouw “De Nieuwe Boompjes” in Rotterdam

december 27, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Sweco Nederland B.V. heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.000 m² kantoorruimte in gebouw “De Nieuwe Boompjes” gelegen aan de Rederijstraat 5 in Rotterdam. Sweco Nederland B.V. huurt deze ruimte van DNB Rotterdam GmbH & Co. KG.

Met deze verhuizing zet Sweco verder in op haar duurzaamheidsambities. Ten opzichte van de oude locatie wordt hiermee 40% van de CO2 uitstoot bespaard. Het kantoorgebouw is als gemeentelijk monument heel eigen en tegelijkertijd ook heel energiezuinig. Het is BREEAM-NL gecertificeerd en kent een energielabel A.

Daarnaast zet Sweco een belangrijke stap in haar huisvestingsstrategie. Het kantoor aan de Rederijstraat is centraal gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en goed toegerust op hybride werken. Het is een plek waar de medewerkers van Sweco elkaar kunnen ontmoeten en dat goed past bij haar bedrijfscultuur: midden in de maatschappij, open voor iedereen en gericht op verbetering en verandering.

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Samen met klanten en de kennis van 17.500 architecten, ingenieurs en adviseurs creëert Sweco slimme oplossingen voor het stedelijk gebied met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving.

JLL adviseerde huurder Sweco Nederland B.V. bij dit huisvestingstraject.
 


About JLL

JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. JLL shapes the future of real estate for a better world by using the most advanced technology to create rewarding opportunities, amazing spaces and sustainable real estate solutions for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.6 billion in 2020, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 95,000 as of September 30, 2021. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.