Nieuwsbericht

Sweco Nederland B.V. huurt kantoorruimte in gebouw “De Nieuwe Boompjes” in Rotterdam

december 27, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Sweco Nederland B.V. heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.000 m² kantoorruimte in gebouw “De Nieuwe Boompjes” gelegen aan de Rederijstraat 5 in Rotterdam. Sweco Nederland B.V. huurt deze ruimte van DNB Rotterdam GmbH & Co. KG.

Met deze verhuizing zet Sweco verder in op haar duurzaamheidsambities. Ten opzichte van de oude locatie wordt hiermee 40% van de CO2 uitstoot bespaard. Het kantoorgebouw is als gemeentelijk monument heel eigen en tegelijkertijd ook heel energiezuinig. Het is BREEAM-NL gecertificeerd en kent een energielabel A.

Daarnaast zet Sweco een belangrijke stap in haar huisvestingsstrategie. Het kantoor aan de Rederijstraat is centraal gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en goed toegerust op hybride werken. Het is een plek waar de medewerkers van Sweco elkaar kunnen ontmoeten en dat goed past bij haar bedrijfscultuur: midden in de maatschappij, open voor iedereen en gericht op verbetering en verandering.

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Samen met klanten en de kennis van 17.500 architecten, ingenieurs en adviseurs creëert Sweco slimme oplossingen voor het stedelijk gebied met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving.

JLL adviseerde huurder Sweco Nederland B.V. bij dit huisvestingstraject.
 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 98.000 medewerkers per 31 december 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.