Siemens PLM Software huurt ca. 3.300 m² op de Brainport Industries Campus in Eindhoven

JLL begeleidt Brainport Industries Campus bij de verhuur van kantoorruimte.

maart 15, 2019

Met de komst van Siemens PLM Software kan Brainport Industries Campus (BIC) opnieuw een belangrijke speler uit het internationale high tech ecosysteem verwelkomen. Siemens wil met de keuze voor BIC dichter bij andere innovatieve startups en bedrijven zitten. Ook ziet Siemens voordelen in de koppeling aan het onderwijs: Summa College wordt op de campus de directe buurman.

Siemens krijgt op de BIC werkplekken voor 150 medewerkers en daarnaast trainings- en ontmoetingsruimten. Tevens wordt het bedrijf onderdeel van het groeiende interne ecosysteem van Brainport Industries Campus. Dat betekent dat Siemens gebruik kan maken van de gedeelde paviljoens, het logistieke systeem en de gezamenlijke events. De verhuizing is gepland voor dit najaar.

Bas Kuper, Siemens PLM Software: “De BIC-omgeving is voor ons precies wat we zoeken. We komen met onze software-oplossingen midden in de high tech maakindustrie. De grote en kleine partijen die hier al gevestigd zijn, zijn ideale samenwerkingspartners voor ons. Daarnaast verwacht ik dat wij ook de andere BIC-bewoners veel te bieden hebben. Onze showrooms en ontmoetingsruimten zullen daarbij zeker van pas komen. Innovatie en digitalisering zijn voor ons meer dan een zakelijk concept: dit is waar we in geloven en waar we goed in zijn. Daar kan onze omgeving van mee profiteren.”

Ferdinand Gremmen, directeur van SDK Vastgoed (VolkerWessels) en verantwoordelijk voor Brainport Industries Campus: “Met de komst van Siemens bevestigen wij het belang van onze rol. Tegelijk maakt het ons geweldig trots dat een wereldspeler als Siemens voor ons heeft gekozen. Dat betekent dat ons concept - het bij elkaar brengen van partijen uit de high tech maakindustrie om zo innovatie te bevorderen - werkt.”

Over Siemens PLM Software

Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Digital Factory Division, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van software-oplossingen die de digitale transformatie van de industrie aansturen en nieuwe mogelijkheden creëren voor fabrikanten om innovatie te realiseren. Met het hoofdkantoor in Plano, Texas, en meer dan 140.000 klanten wereldwijd, werkt Siemens PLM Software samen met bedrijven van elke omvang om de manier waarop ideeën tot leven komen, de manier waarop producten worden gerealiseerd en de manier waarop producten en bedrijfsmiddelen worden gebruikt en begrepen te transformeren. Meer informatie over Siemens PLM Software

producten en diensten op www.siemens.com/plm.

Over Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Elk gebouw biedt faciliteiten waarvan meerdere partijengebruik kunnen maken. De inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. BIC faciliteert haar huurders optimaal in samenwerking aan nieuwe productietechnieken. De campus is bovendien bedoeld om aan (internationale) bezoekers te tonen wat de maakindustrie in de regio te bieden heeft.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed en is een samenwerking met overheden en industrie. Meer informatie op www.brainportindustriescampus.com. 

JLL heeft verhuurder, BIC C.V., begeleid bij deze transactie. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheid om een ruimte te huren op BIC, neem dan gerust contact met ons op via 040-2500100.