Nieuwsbericht

Shell Downstream Commercial huurt in Delftse Poort in Rotterdam

augustus 18, 2022

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Shell Downstream Commercial zal per 1 september circa 7.250 m² kantoorruimte huren in Delftse Poort. Het bedrijf sloot vorig jaar een huurovereenkomst met verhuurder CBRE lnvestment Management namens het CBRE Dutch Office Platform. Shell Downstream Commercial is nu gevestigd in het Rotterdam Central Business District aan het Weena 70, dicht bij het Hofplein in Rotterdam. 

Shell huurt in totaal 8 verdiepingen in Delftse Poort verdeeld over drie torens. Tussen deze torens komen goede verbindingen, zoals een luchtbrug tussen torens B en C. 

Delftse Poort heeft een Breeam ln-Use duurzaamheidscertificaat en is Well­gecertificeerd. Het is ook het eerste kantoorgebouw in de Benelux dat WiredScore Platinum gecertificeerd is. WiredScore is het label dat de connectiviteit van gebouwen evalueert en certificeert. 

In het kantoor met een totaal oppervlak van bijna 66.000 m² zijn uiteenlopende bedrijven gevestigd variërend van gevestigde corporates, ambitieuze startups, ondernemers, MKB-bedrijven en non-profitorganisaties. Naast hospitality-services en een eigen conference center, biedt Delftse Poort een uitgebreid pakket aan gedeelde faciliteiten zoals flexwerkplekken, een eigen gym, ontmoetingsruimten en f&b- en horecavoorzieningen en ruime parkeermogelijkheden voor auto's en fietsen. 

Met de verhuur aan Shell is Delftse Poort voor meer dan 90% verhuurd. 

Verhuurder CBRE lnvestment Management is bij de totstandkoming van de huurovereenkomst begeleid door De Mik in collegiale samenwerking met CBRE. Shell is begeleid door JLL. 
 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 20 juni 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.