Nieuwsbericht

SEGRO sluit contract met XPO Logistics in Hoofddorp 

maart 15, 2021

SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft een huurovereenkomst gesloten met XPO Logistics, een wereldwijde speler op het gebied van logistieke dienstverlening. Per maart neemt de logistieke dienstverlener circa 19.000 vierkante meter in gebruik op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp.

XPO Logistics neemt haar intrek in Tufsteen 2 en 3, twee warehouses van in totaal bijna 19.000 m2. Het pand is BREEAM Excellent gecertificeerd, net als de rest van het park. Naast de kwaliteit van het pand, waren de nabijheid van Schiphol en de directe beschikbaarheid van het warehouse de essentiële criteria voor XPO om voor SEGRO Park Amsterdam Airport te kiezen. De optimale infrastructuur, met directe verbindingen met de snelwegen A4/A5, het spoor en het openbaar vervoer, maakt deze locatie tot een logistieke uitkomst.

XPO Logistics is geen onbekende voor SEGRO. De logistieke dienstverlener huurt al op meerdere locaties in het Europese SEGRO-netwerk. De groei van hun dienstverlening in Nederland leidde tot de behoefte om op korte termijn uit te breiden in de omgeving Schiphol. Mede dankzij de goede samenwerking tussen XPO en SEGRO in andere landen kwam de match op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp snel tot stand.

Op dit moment is SEGRO bezig met ontwikkelingsplannen voor de de tweede fase van SEGRO Park Amsterdam Airport. Deze tweede fase zal opnieuw veel mogelijkheden creëren voor een combinatie van logistiek vastgoed en urban logistic units.

Bert van der Sterren, Financial Director XPO Logistics: “Om onze business verder te kunnen ontwikkelen en innoveren, hebben we de juiste locaties nodig. Vanuit de bestaande samenwerking kon SEGRO ons goed adviseren en faciliteren met een zeer snelle en passende oplossing. SEGRO Park Amsterdam Airport biedt ons wat we op dit moment nodig hebben, kijkend naar afmeting, locatie en de flexibiliteit in het gebruik van het gebouw. De ingebruikname van dit nieuwe warehouse helpt ons om onze klanten te blijven faciliteren bij hun ontwikkelingen en capaciteitsvraagstukken.”

Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands: “Goed nieuws dat wij XPO Logistics kunnen verwelkomen in Nederland. Het is voor ons binnen SEGRO erg belangrijk om hen op zo veel mogelijk locaties te kunnen ondersteunen met de juiste accommodatie en service. Wanneer XPO op zoek ging naar uitbreiding van hun faciliteiten rondom Schiphol, konden wij op korte termijn de juiste oplossing bieden. Het warehouse op SEGRO Park Amsterdam Airport bleek het juiste antwoord op hun vraag. We kijken uit naar een fijne verdere samenwerking, nu dus ook in Nederland.”

In dit proces is SEGRO geadviseerd door JLL, Bridgegap en Stibbe. 

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.