Rijksvastgoedbedrijf koopt Prins Clauslaan 20 in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het kantoorgebouw Prins Clauslaan 20 in Den Haag gekocht van LaSalle Investment Management.

augustus 04, 2020

Het iconische kantoorgebouw is gelegen op een unieke plek op de hoek Prins Clauslaan / Theresiastraat, strategisch tussen het Beatrixkwartier en centrum, en nabij Den Haag Centraal Station en diverse uitvalswegen waaronder de A12 (Utrechtsebaan). De locatie is sinds de jaren ’70 met name bekend vanwege het Paleis van Justitie dat aan de Prins Clauslaan gevestigd is en waar het gebouw sinds haar oplevering in 1997 grotendeels onderdeel van uitmaakt.

Prins Clauslaan 20 bestaat uit een kantoortoren van in totaal 19 verdiepingen en een drietal winkel en horeca units gelegen onder de vleugel aan de sfeervolle Theresiastraat. Het geheel heeft een gecombineerd vloeroppervlak van 18.856 m² evenals 42 parkeerplaatsen op eigen terrein. Sinds oplevering is de kantoorruimte volledig in gebruik door het Paleis van Justitie, de winkel- en horeca units zijn verhuurd aan diverse huurders. Het gebouw beschikt over een A label EPC en is qua infrastructuur reeds deels verbonden met het Paleis van Justitie.

Met de aankoop van Prins Clauslaan 20 is Het Rijksvastgoedbedrijf volledig eigenaar geworden van beide gebouwen die deel uitmaken van het Paleis van Justitie, evenals de twee Bruggebouwen over de A12 (Utrechtsebaan). Deze aankoop past in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om strategisch bezit in eigendom te hebben.

LaSalle werd bij de verkoop geadviseerd door JLL, Solid en Drees & Sommer. 

About JLL