Nieuwsbericht

Rijksvastgoedbedrijf huurt ca. 3.000 m² v.v.o. in SQM Offices te Schiphol-Rijk

maart 03, 2021

Time Equities heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van ca. 3.000 m² v.v.o. kantoorruimte in het ‘SQM Offices’, gelegen op de Beechavenue 54-100 te Schiphol-Rijk.

Het gebouw bevindt zich op de kantorenlocatie Schiphol-Rijk, ook wel bekend als Richport. Het betreft een internationale campus achtige kantoorlocatie, met veel ruimte voor groen.

Het ‘SQM Offices’ kantoorgebouw bestaat in totaal uit ca. 11.000 m² v.v.o. kantoorruimte, verdeeld over twee vleugels. De RVB zal de gehele rechtervleugel huren. Er is nog ca. 5.500 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar, gelegen in de linkervleugel.

Het kantoorgebouw zal gerenoveerd worden met voorzieningen volgens het SQM Offices concept en zal in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd worden. Bij de renovatie zullen diverse algemene voorzieningen worden gerealiseerd, zoals een SQM foodmarket, algemene en moderne vergaderfaciliteiten en een ontspanningsruimte.

Time Equities, wereldwijd actief op het gebied van vastgoedbeleggingen, ontwikkelingen en asset- & property management, heeft het kantoorgebouw eind 2020 gekocht. Sinds 2016 is Time Equities ook operationeel in Nederland met de aankoop van 36 kantoren met een totale oppervlakte van ca. 180.000 m².

JLL trad, samen met BNP Paribas Real Estate, op namens verhuurder Time Equities bij de totstandkoming van de huurovereenkomst met het RVB.

Over Time Equities
Time Equities, Inc. (TEI) is al meer dan 50 jaar actief met vastgoed beleggingen, ontwikkelingen en het asset- & propertymanagement. Over de hele wereld heeft TEI inmiddels een eigen portefeuille opgebouwd van meer dan 2,5 miljoen m² aan vastgoed. In deze portefeuille zitten onder andere 5.000 appartementen, logistiek vastgoed, winkels en kantoren. Inmiddels is TEI actief in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en de Britse Virgin Islands.

Sinds 2016 is TEI ook actief in Nederland geworden met de aankoop van 36 kantoren met een totale oppervlakte van ± 180.000 m². In Nederland blijft TEI actief op zoek om hun portefeuille uit te breiden.

Over SQM Offices
SQM Offices is voortgekomen uit de lange termijnstrategie van Time Equities, in samenwerking met REDDSTONE, om in Nederland een landelijk concept uit te rollen voor multi tenant gebouwen. Het concept van Time Equities kent een aantal elementen die terug te vinden zijn in alle SQM Offices. Naast dat de kantoren flexibel zijn in te richten, zijn ook verschillende contractvormen mogelijk: deel verhuur, flexibele contracten, turn-key etc. en zijn er diverse faciliteiten zoals een Foodmarket & koffiebar, algemene vergaderfaciliteiten, game & ontspanningsruimte en een memberschipprogramma.

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.