Nieuwsbericht

Rick Oostveen nieuwe Data Governance Manager bij JLL

december 07, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Rick Oostveen is deze maand gestart als Data Governance Manager bij JLL Nederland. In deze functie houdt Oostveen zich bezig met het stroomlijnen van data. Het doel hiervan is het versterken van JLL’s vastgoedadviezen aan klanten met datagedreven tools en modellen.

Oostveen vervult hiermee een nieuwe rol binnen JLL. Data speelt een steeds grotere rol in de vastgoedwereld en de beschikbare informatie neemt sterk toe. Oostveen zegt hierover: “Met JLL willen we naar een veel sterkere data-driven organisatie bewegen, om zo veel beter en gerichter in te spelen op de markt en onze klanten. Met een sterkere inzet van onze data voeren we onze opdrachten nog beter en gerichter uit en genereren we nieuwe business”.

Oostveen en zijn team, dat bestaat uit data- en vastgoedexperts, brengen databronnen samen en stroomlijnen deze data. Het gaat om een combinatie van openbare databronnen en de eigen data van JLL, waarbij transactie- en vastgoeddata samenkomen. Alle verzamelde en samengebrachte data zijn vervolgens de basis voor analyses en tools, die de vastgoedadviezen van JLL ondersteunen. Een voorbeeld van zo’n tool is de JLL Explorer, die nu al beschikbaar is.

Met het werk van Oostveen en zijn team zijn de adviseurs van JLL voorzien van hoogwaardige en meest actuele gegevens, zodat ze de gedroomde transactie of acquisitie voor klanten kunnen vinden. Daarbij is JLL overtuigd van de combinatie van de harde feiten uit de data en de expertise en creativiteit van de menselijke adviseur.


About JLL

JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. JLL shapes the future of real estate for a better world by using the most advanced technology to create rewarding opportunities, amazing spaces and sustainable real estate solutions for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.6 billion in 2020, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 95,000 as of September 30, 2021. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.