Nieuwsbericht

Rick Oostveen nieuwe Data Governance Manager bij JLL

december 07, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Rick Oostveen is deze maand gestart als Data Governance Manager bij JLL Nederland. In deze functie houdt Oostveen zich bezig met het stroomlijnen van data. Het doel hiervan is het versterken van JLL’s vastgoedadviezen aan klanten met datagedreven tools en modellen.

Oostveen vervult hiermee een nieuwe rol binnen JLL. Data speelt een steeds grotere rol in de vastgoedwereld en de beschikbare informatie neemt sterk toe. Oostveen zegt hierover: “Met JLL willen we naar een veel sterkere data-driven organisatie bewegen, om zo veel beter en gerichter in te spelen op de markt en onze klanten. Met een sterkere inzet van onze data voeren we onze opdrachten nog beter en gerichter uit en genereren we nieuwe business”.

Oostveen en zijn team, dat bestaat uit data- en vastgoedexperts, brengen databronnen samen en stroomlijnen deze data. Het gaat om een combinatie van openbare databronnen en de eigen data van JLL, waarbij transactie- en vastgoeddata samenkomen. Alle verzamelde en samengebrachte data zijn vervolgens de basis voor analyses en tools, die de vastgoedadviezen van JLL ondersteunen. Een voorbeeld van zo’n tool is de JLL Explorer, die nu al beschikbaar is.

Met het werk van Oostveen en zijn team zijn de adviseurs van JLL voorzien van hoogwaardige en meest actuele gegevens, zodat ze de gedroomde transactie of acquisitie voor klanten kunnen vinden. Daarbij is JLL overtuigd van de combinatie van de harde feiten uit de data en de expertise en creativiteit van de menselijke adviseur.


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 98.000 medewerkers per 31 december 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.