Nieuwsbericht

Quadoro koopt kantoorgebouw Pieter Calandlaan 1 van gemeente Amsterdam

Quadoro Investment GmbH heeft het kantoorgebouw aan de Pieter Calandlaan 1 in Amsterdam voor het open-ended fonds Quadoro Sustainable Real Estate Europe Private aangekocht van de Gemeente Amsterdam.

december 02, 2020

Het kantoorgebouw, bestaande uit 6.347 m² en 54 parkeerplaatsen, werd in 2003 opgeleverd en heeft aanvankelijk gefunctioneerd als een stadsdeelkantoor van de Gemeente Amsterdam. Na het vertrek van de Gemeente Amsterdam is het gebouw langjarig verhuurd aan De staat der Nederlanden die het gebouw als Rijkskantoor in gebruik heeft voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. De appartementen boven het kantoorgebouw maken geen deel uit van de aankoop.

Pieter Calandlaan 1 ligt direct aan de ingang van het treinstation Lelylaan en nabij ringweg A10. Het omringende gebied, West As, is volop in transformatie naar een levendig gebied met gemengde functies zoals werken en wonen.

Quadoro werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door JLL, juridisch door Van Doorne en technisch door Drees en Sommer. De verkoper werd begeleid door P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars. 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.