Nieuwsbericht

PwC, Nationale-Nederlanden en Arcadis finalisten van de JLL Winning Workplace Award 2021

PwC, Nationale-Nederlanden en Arcadis zijn de finalisten van de JLL Winning Workplace Award 2021, de prijs voor de meest vooruitstrevende en innovatieve werkomgeving. Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van hybride werken. Want werken kan overal - leerden we het afgelopen jaar - maar pas als je dit goed organiseert en faciliteert ben je een ‘winning workplace’.

juli 05, 2021

De manier waarop we werken is door de coronacrisis ingrijpend veranderd. Voor de uitbraak van de pandemie was het bij veel bedrijven de norm om minstens vier dagen per week op kantoor te zijn, maar het afgelopen jaar werd thuiswerken de nieuwe standaard. Naar verwachting keren we niet terug naar het ‘oude normaal’.

Tegelijkertijd blijkt dat enkel thuiswerken niet de heilige graal is. We missen het contact met collega’s. Koffieautomaatpraat is goed voor de creativiteit en de binding met het bedrijf, en een fysieke brainstorm doet soms wonderen. Bovendien is contact met collega’s essentieel voor het lerend vermogen. Nieuwe talenten moeten meekijken met meer ervaren werknemers, maar zonder fysieke samenkomst is dat lastiger. Het kantoor als ontmoetingsplaats wordt dus de nieuwe norm.

Bij de JLL Winning Workplace Award 2021 staat de balans tussen thuis, op kantoor of elders werken centraal. Een goede invulling hiervan is essentieel voor een hybride werkomgeving. Juryvoorzitter Richard Helmus, die de prijs in 2017 in ontvangst nam namens zorgverzekeraar VGZ: “Grijp het momentum van de coronacrisis aan als een gamechanger. Dit is hét moment om ketens van je bedrijf (FM, HR en ICT) te integreren. Ontwikkel een bedrijfskundige impactvolle aanpak van hybride werken die dit meest relevante strategisch vraagstuk maximaal laat aansluiten bij de missie van jouw organisatie.”

De criteria waar de jury op let bij het kiezen van de winnaar zijn:

·         Een heldere visie op hybride werken voor de organisatie;

·         Logisch uitgevoerde stappen om tot deze visie te komen;

·         Een duidelijke strategie om hybride werken te implementeren in de organisatie;

·         Onderbouwde benodigde aanpassingen voor de fysieke werkomgeving om hybride werken optimaal te faciliteren.

 “Het kernwoord is (persoonlijk) leiderschap”, aldus Helmus. “Daarbij maakt het niet uit of je een groot of klein bedrijf bent, iedereen kan dit doen. Wel is het van belang dat hybride werken volledig aansluit op de strategie om succesvol te zijn.”

Een winnende werkomgeving creëren gaat anno 2021 dus een stuk verder dan puur een aantrekkelijke fysieke kantoorruimte realiseren. Natuurlijk is ook dat een vereiste, maar veel meer dan in voorgaande jaren ligt de uitdaging bij de organisatie van de bedrijfsvoering. Facility management, human resources en ICT moeten innig met elkaar verbonden zijn, aldus de jury.

PwC, Nationale-Nederlanden en Arcadis voldoen volgens de jury aan deze vereisten om te komen tot een succesvolle manier van hybride werken, waarmee ze een plek in de finale veroverden. Van 15 augustus tot en met 15 september is het mogelijk voor het publiek om mee te stemmen op één van de finalisten via de website van Facto. Naast de publieksstemmen, telt de beoordeling van de jury tijdens een bezoek aan de finalisten mee voor het bepalen van de definitieve winnaar van de JLL Winning Workplace Award 2021. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Facto Congres, dat op 23 september 2021 plaatsvindt.

Over de JLL Winning Workplace Award
De Winning Workplace Award is een initiatief van vastgoedadviseur JLL. Voor de uitrol van deze prijs werkt JLL samen met Facto, een multimediaal kennisplatform voor professioneel facility management en kantoorhuisvesting. De JLL Winning Workplace Award is een prestigieuze prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende en innovatieve manier vormgeven aan hun workplace. Dit jaar wordt de prijs voor de vijfde keer uitgereikt. Bij het bepalen van de winnaar wordt de jury bijgestaan door het publiek.

Met de prijs biedt JLL een podium aan eindgebruikers om te laten zien hoe vooruitstrevende workplace-concepten een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Daarnaast is de prijs bedoeld om kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van de workplace en workplacemanagement.

De jury
De jury van de Winning Workplace Award 2021 bestaat uit Richard Helmus (VGZ), Martine Atzema (Prorail), Leanne Knight (Deloitte), Sander van Lier (PVH Europe) en Hans Rietveld (Ahold Delhaize). Zij hebben de inzendingen beoordeeld en de finalisten geselecteerd.

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.