Nieuwsbericht

PingProperties verwerft SBM Offshore kantoor in Schiedam

maart 30, 2022

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

PingProperties heeft per 18 maart, namens PingProperties Corporate Office Fund XIII, een koopovereenkomst gesloten voor het single tenant SBM Offshore kantoor aan de Karel Doormanweg 66 te Schiedam.

Het gebouw uit 1965 bestaat uit 8.875 m² vloeroppervlakte verdeeld over 12 verdiepingen en 175 parkeerplaatsen. Het doel is het gebouw te gaan verduurzamen en herontwikkelen tot een modern pand dat weer volledig voldoet aan de eisen, voor nu en in de toekomst.

Huurder SBM Offshore is een Nederlandse beursgenoteerde (AEX-)onderneming, ontstaan uit diverse Nederlandse scheepswerven, en specialist van drijvende platforms voor de productie, opslag en overslag van olie en gas.

CBRE adviseerde koper PingProperties in deze transactie. De verkoper werd bijgestaan door JLL. Unifore Real Estate trad op als JV partner van de verkoper.


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 98.000 medewerkers per 31 december 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.