PingProperties verkoopt ‘Luna ArenA’ aan LaSalle

​LaSalle Investment Management heeft het hoogwaardige kantoorgebouw ‘Luna ArenA’ in Amsterdam Zuid-Oost aangekocht voor het Encore+ fonds voor ca.

november 22, 2018

​LaSalle Investment Management heeft het hoogwaardige kantoorgebouw ‘Luna ArenA’ in Amsterdam Zuid-Oost aangekocht voor het Encore+ fonds voor ca. € 55,6 miljoen, door middel van het overnemen van de aandelen in IF Office Fund IV B.V.

Het toonaangevende kantoorgebouw is onderdeel van het Plaza Arena cluster en heeft een totale oppervlakte van ca. 15.600 m² v.v.o. verdeeld over de begane grond en 8 verdiepingen. Luna ArenA is volledig verhuurd en doet dienst als (regionaal) hoofdkantoor van TMF Group en Stryker Corporation. Luna ArenA is gelegen op loopafstand van trein station Bijlmer ArenA en alle faciliteiten van Amsterdam Zuid-Oost.

PingProperties verwierf Luna ArenA in 2010 van investeringsmaatschappij Blackrock met het oogmerk om het gebouw te herpositioneren in de markt. PingProperties verhuurde in 2012 ongeveer twee derde van het gebouw aan TMF Group, gevolgd door de verhuur aan Stryker Corporation in 2014. Eerder dit jaar finaliseerde PingProperties haar business plan door de verlenging van de huurovereenkomst met Stryker.

Encore+ is een Pan-Europees open-ended Core+-fonds waarbij LaSalle opereert als Fund- en Asset Manager. De aankoop van Luna ArenA is de vierde grote Nederlandse acquisitie voor Encore+ na eerdere deals in Amsterdam en Eindhoven.

PingProperties is commercieel geadviseerd door JLL en op juridisch en fiscaal gebied door Loyens & Loeff en Rechtstaete. Weebers Vastgoed Advocaten, Deloitte, Drees & Sommer en Savills adviseerden LaSalle.