Nieuwsbericht

Perial koopt Stationspostgebouw in Den Haag van LIFE

december 22, 2020

LIFE heeft het Stationspostgebouw in het HS Kwartier Den Haag verkocht aan een fonds gemanaged door Perial Asset Management. Het imposante monumentale gebouw wordt op dit moment ingrijpend verbouwd en is vanaf medio 2021 verhuurd aan PostNL als haar nieuwe hoofdkantoor en Fosbury&Sons.

Het Stationspostgebouw is ontworpen in 1939 door rijksbouwmeester G.C. Bremer en wordt onder architectuur van KCAP Architects & Planners volledig getransformeerd tot een levendige stad binnen de stad. Een belangrijk onderdeel van de renovatie is behoud van het monumentale karakter en het integreren van comfort, duurzaamheid en flexibiliteit. Het gebouw heeft na oplevering een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 25.000 m².

Verkoper LIFE NL is in de transactie bijgestaan door Fakton Capital, SENS real estate en Van Doorne. Perial Asset Management is bijgestaan door Corestate en JLL met juridische ondersteuning door Nauta Dutilh/Greenberg Traurig en technische ondersteuning door CVO. 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.