Nieuwsbericht

Panattoni verkoopt volledig verhuurde Panattoni Park Wessem aan Cabot Properties

juli 14, 2023

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

JLL heeft namens Panattoni het volledig verhuurde Panattoni Park Wessem succesvol verkocht aan Cabot Properties, een toonaangevende vastgoedbeleggingsmaatschappij. Dit logistieke park is ontwikkeld op een kavel van ongeveer 42.500 m ² conform de BREEAM-NL Very Good certificering en beschikt over ongeveer 24.000 m² hoogwaardige logistieke ruimte. Onlangs tekende GXO, 's werelds grootste aanbieder van pure-play contractlogistiek, een langjarige huurovereenkomst voor het park.

Panattoni Park Wessem is een bijzondere brownfield ontwikkeling. Het distributiecentrum ligt op een herontwikkelingslocatie waar tot 2013 een oude steenfabriek stond. Na jaren leeg te hebben gestaan, werd het fabrieksgebouw uit 1915 in 2019 gesloopt en werd het terrein gesaneerd. Panattoni bouwde er vervolgens een duurzaam state of the art distributiecentrum.

Koen de Jong, Vice President Investments bij Cabot Properties: "Duurzaamheid speelt een cruciale rol in onze nieuwe vastgoedinvesteringen. En in een veranderende marktomgeving geloven we dat duurzaam logistiek vastgoed op de lange termijn de meeste waarde behoudt. Panattoni Park Wessem is een hoogwaardige brownfield ontwikkeling en vormt als duurzaam gecertificeerd project een geweldige toevoeging aan onze portefeuille."

JLL heeft Panattoni Nederland bij deze transactie geadviseerd en CBRE begeleidde Cabot Properties.
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,9 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 103.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.