Nieuwsbericht

OC&C huurt 1.500m2 kantoorruimte in Groot Handelsgebouw

juni 01, 2022

Rotterdam, 1 Juni 2022 – Internationaal adviesbureau OC&C Strategy Consultants betrekt dit najaar een gloednieuwe kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw (GHG). OC&C tekent hiervoor een meerjarig huurcontract met GHG B.V. 

Na een uitgebreide verbouwing zal het adviesbureau een ruimte van 1.500 vierkante meter betrekken op de zevende verdieping aan het stationsplein. 

Anne Berben, Vice President Asset Management, Jamestown: “We zijn blij dat we OC&C een nieuwe vaste plek kunnen bieden in ons gebouw. Het Groot Handelsgebouw is een bruisende plek waar uiteenlopende bedrijven en ondernemers terecht kunnen om te werken, ontspannen en elkaar te ontmoeten.”   

Jamestown is sinds 2019 eigenaar van GHG, een rijksmonument van 122.000 vierkante meter. Het internationale vastgoedbedrijf staat erom bekend markante gebouwen om te vormen tot community hubs. Zo wil Jamestown haar huurders meer bieden dan een werkplek alleen.

Naast kantoor-, horeca-, en winkelruimte biedt GHG co-werkplekken in Kleinhandel en Cambridge Innovation Center (CIC), een lounge voor huurders en is er een kunstroute door het gebouw. Er worden regelmatig evenementen voor de GHG community georganiseerd, zoals yogalessen, food pop-ups en kunstprojecten. Onlangs beschilderden 20 opkomende kunstenaars 20 pingpongtafels tijdens een live evenement. De kunstwerken werden eerder deze maand geveild voor het goede doel. Middels een app blijven huurders op de hoogte van alles wat er speelt in en om het gebouw.

JLL adviseerde verhuurder GHG B.V., in collegiale samenwerking met Briq. Marble Real Estate adviseerde huurder OC&C.

Over Jamestown

Jamestown is een internationaal designgericht vastgoedbeleggings- en managementbedrijf dat al 38 jaar actief is. Jamestown wil plekken creëren die inspireren. Sinds de oprichting in 1983 heeft Jamestown transacties gedaan met een totale waarde van ruim $35 miljard. Jamestown heeft een beheerd vermogen van $13 miljard (per 31 december 2021). De portefeuille omvat vastgoed in belangrijke sectoren in de VS, Latijns-Amerika en Europa. Jamestown heeft wereldwijd meer dan 400 mensen in dienst en hoofdkantoren in Atlanta en Keulen en vestigingen in Amsterdam, Bogotá, Boston, Londen, Los Angeles, Madrid, Milaan, New York, San Francisco en Washington. Jamestown is eigenaar van o.a. het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, One Times Square in New York, Industry City in Brooklyn, Ponce City Market in Atlanta, Ghirardelli Square in San Francisco en het Innovation and Design Building in Boston. Zie ook www.jamestownlp.com.


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 98.000 medewerkers per 31 december 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.