MVGM neemt Europese vastgoedbeheeractiviteiten van JLL over en gaan een ‘alliance partnership’ aan

Transactie creëert een top 5 Europese speler met een vertegenwoordiging in 10 landen

juli 02, 2019

MVGM en JLL kondigen vandaag aan dat zij overeenstemming hebben bereikt over de overname van JLL’s continentale Europese vastgoedmanagementactiviteiten door MVGM. Onderdeel van de transactie zijn tevens enkele gespecialiseerde winkelcentramanagementteams en -activiteiten. Hiermee ontstaat een vastgoedbeheerder met een pan-Europese reikwijdte.

Beide bedrijven zijn ook een ‘alliance partnership’ met elkaar aangegaan. Dit betekent dat ze in de toekomst een gezamenlijke klantenkring ontwikkelen en adviseren.

Hoogtepunten van de deal zijn onder andere:

  • MVGM wordt een top 5 Europese speler (nr. 1 positie in Nederland en leidende positie in Duitsland) in de snel transformerende markt van vastgoedbeheer.
  • MVGM krijgt toegang tot acht additionele landen met 540 medewerkers: Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Roemenië en Slowakije en breidt haar huidige teams in Nederland en Duitsland verder uit.
  • Voegt meer dan 12 miljoen m2 toe aan de huidige portefeuille van MVGM van 6,4 miljoen m2 in Nederland en Duitsland.
  • Geeft MVGM toegang tot nieuwe klanten, waaronder toonaangevende wereldwijde vastgoedinvesteerders.
  • Voor de klanten van JLL blijft de toegang tot de expertise, de bestaande teams en ervaring van de vastgoedbeheeractiviteiten en winkelcentrummanagementdiensten behouden via een ‘alliance partnership’ met MVGM.

Eddy Smit, bestuursvoorzitter De transactie is een sprong voorwaarts in onze groeiambitie en een goede strategische fit voor MVGM. We creëren niet alleen een Europese leider op het gebied van vastgoedbeheer, maar ook een gespecialiseerde partner met ongeëvenaarde expertise. De afgelopen jaren heeft MVGM  zich met name gericht op de inzet van innovatie: nieuwe toepassingen, nieuwe manieren van denken en nieuwe manieren om onze klanten te adviseren. Het succes hiervan is bovenal een prestatie van het gehele MVGM-team.”

Met het oog op de toekomst kunnen onze internationaal opererende klanten profiteren van een partner die haar internationale ervaring combineert met lokale kennis en digitale expertise, onder andere op het gebied van dataverzameling en visualisatie. Tegelijkertijd kunnen we onze medewerkers - nu en in de toekomst - de mogelijkheid bieden om deel uit te maken van een dynamische internationale organisatie. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Guy Grainger, EMEA CEO at JLL: De verkoop aan en het ‘alliance partnership’ met MVGM geeft onze specialistische vastgoedmanagement teams in continentaal Europa de mogelijkheden om in de toekomst verder te groeien. Het ‘alliance partnership’ met MVGM zorgt dat klanten de ‘best-in-class’  dienstverlening krijgen. Door het partnership kunnen wij onze dienstverlening blijven aanbieden in continentaal Europa, waaronder vastgoedmanagement via MVGM. We verheugen ons op de samenwerking met MVGM als het gaat om het ontwikkelen en onderhouden van een gezamenlijk klantenbestand."   

Dit artikel is ingekort. Het volledige bericht bekijkt u hier.

 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.