Nieuwsbericht

Merle Vastgoed Group verkoopt DC De Koumen aan Cabot Properties

november 09, 2023

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Merle Vastgoed Group, een vooraanstaande ontwikkelaar van state-of-the-art commercieel vastgoed, heeft met trots de verkoop aangekondigd van DC De Koumen aan Cabot Properties. Het distributiecentrum was reeds voor de start van de bouw verhuurd aan een LKQ Fource, een wereldwijde leverancier van auto-onderdelen.

DC De Koumen, gelegen in Heerlen, is gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige logistieke distributiecentra. Het object heeft als één van de eerste logistieke objecten in de regio een BREEAM Excellent certificaat en voldoet hiermee aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid.

De uitstekende locatie van DC De Koumen, met toegang tot belangrijke snelwegen A76, A79 en nabijheid van zowel de Duitse als Belgische grens, maakt het een ideale optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een strategische vestiging in de logistieke hot-spot Limburg. Het distributiecentrum biedt een totaal verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 14.362 vierkante meter. 

De koper Cabot Properties is verheugd om te investeren in dit hoogwaardig duurzaam distributiecentrum gelegen in een belangrijke logistieke regio die volop in ontwikkeling is. Met een sterke focus op duurzaamheid en strategische locaties, is Cabot Properties verheugd om de trotse eigenaar te worden van DC De Koumen.

Cabot Properties is een internationale private equity vastgoedinvesterdeer die zich uitsluitend richt op logistiek vastgoed. Het bedrijf, opgericht in 1986, is een toonaangevende investeerder, ontwikkelaar en exploitant van logistieke gebouwen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië. In de loop van de tijd heeft Cabot meer dan $14 miljard geïnvesteerd in logistiek vastgoed, met ruim 4.000 huurders verdeeld over meer dan 1.600 gebouwen met een totale oppervlakte van ongeveer 200 miljoen m². Cabot heeft zijn hoofdkantoor in Boston en kantoren in Londen, Sydney, Amsterdam, Tokio, Chicago, Dallas, Irvine en Atlanta.

Merle Vastgoed Group is een toonaangevende ontwikkelaar van commercieel vastgoed, gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van hoogwaardige distributiecentra. Met een bewezen staat van dienst in het leveren van innovatieve vastgoedoplossingen, die voldoen aan de veranderende behoeften van haar klanten.

Cabot Properties werd tijdens deze transactie begeleid door DLA Piper en Arcadis. Merle Vastgoed Group werd tijdens deze transactie begeleid door Pierik Legal en JLL.
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.