Nieuwsbericht

Lennard Magis benoemd tot head of Residential Capital Markets bij JLL Nederland als opvolger van Jorn Thoomes

juni 22, 2021

Lennard Magis wordt per 1 juli benoemd tot head of Residential Capital Markets bij JLL Nederland. In deze rol wordt Lennard, naast zijn huidige rol als head of Retail waarin hij zich bezighoudt met winkelbeleggingen, verantwoordelijk voor alle woningbeleggingstransacties voor zowel nationale als internationale klanten in heel Nederland.

Lennard is ruim 10 jaar werkzaam bij JLL. Hij startte zijn carrière als consultant binnen het Capital Markets team van JLL. Na 4 jaar verhuisde Lennard naar de UK, waar hij werkzaam was binnen JLL’s Capital Markets team gevestigd in Londen. In 2018 keerde hij terug als Head of Retail Capital Markets Nederland en werd hij lid van het Leadership Team Nederland. Onder Lennard’s verantwoordelijkheid is de retail business van JLL gegroeid en heeft hij de leiding gehad over diverse grote beleggingstransacties.

Pieter Hendrikse, CEO van JLL Nederland zegt hierover: “JLL ziet een enorm groeipotentieel in de ontwikkelings- en beleggingsmarkt voor woningen in Nederland en heeft de ambitie om in deze markt een leidende positie in te nemen. Met zijn ruime ervaring op het gebied van vastgoedbeleggingen zien we in Lennard de juiste leider om deze ambitie te realiseren. Daarbij hebben Lennard en zijn team ruime ervaring met retail beleggingen en hebben zij diverse transformaties van retail-gebruik naar woonfunctie begeleid. Lennard en zijn team hebben een groot, internationaal netwerk waarbij nauw contact wordt onderhouden met de internationale Capital Markets teams van JLL.”

Lennard volgt hiermee Jorn Thoomes op, die JLL na 16 jaar gaat verlaten.

Hendrikse vervolgt: “Sinds de overname van Troostwijk is Jorn een belangrijk onderdeel geweest van JLL. In 2013 werd hij verantwoordelijk voor Residential Investments, waarna hij het woningteam heeft uitgebouwd en namens een diversiteit aan opdrachtgevers aansprekende transacties heeft volbracht. Daarnaast was Jorn een gewaardeerd lid van het Leadership Team en de Business & Strategy Board van JLL Nederland. Ik wil Jorn bedanken voor 16 jaar gedrevenheid, leiderschap en plezier.”

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.