Nieuwsbericht

LCP verhuurt Campus A58 in Roosendaal

Met 115.000 m² de grootste verhuurtransactie in logistiek zuid NL van de afgelopen jaren.

december 27, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Logistics Capital Partners heeft voor haar distributiecomplex Campus A58 recentelijk een meerjarige huurovereenkomst gesloten met een grote internationale retailer.

“In Nederland betekent dit voor LCP na het DC van Primark te Borchwerf 2 (eveneens in Roosendaal) dat werd gerealiseerd in 2016 en uitgebreid in 2019, het tweede grote logistieke project, dat succesvol wordt afgerond. Met onze teams staan wij klaar om onze activiteiten verder uit te breiden, in Nederland en de overige landen waarin wij in Europa actief zijn.” Kristof Verstraeten, Founder & Partner of Logistics Capital Partners

De eerste fase van Campus A58, met een omvang van circa 48.000 m², werd eind oktober 2021 opgeleverd en is inmiddels in gebruik genomen. In twee vervolgfasen van respectievelijk nog eens 48.000 m2 en aansluitend 20.000 m2 zal Campus A58 in een periode vanaf januari 2022 tot maart 2023 verder worden afgerond en door dezelfde huurder in gebruik worden genomen. Hierbij worden de kantoren naar behoefte van de klant ingebouwd.

 “We zijn trots op de gesloten overeenkomst en met name de goede en prettige wijze van samenwerking met de klant en de overige betrokken partijen bij de totstandkoming hiervan.” Justin van Esch, Asset & Development Director of Logistics Capital Partners.

Campus is direct aan de snelweg A58 gelegen op het bedrijventerrein Majoppeveld-Noord te Roosendaal op een strategische positie tussen Europa’s meest belangrijke havens van Rotterdam en Antwerpen. Voor de gebruiker biedt Campus een ideale oplossing voor de bulkopslag van haar producten en de belevering van haar stationaire DC’s, waar vandaan de artikelen verder naar de winkels worden verspreid in Nederland en diverse andere landen in Europa. Vanuit Campus A58 zal door de gebruiker geen E-commerce distributie direct naar consumenten plaatsvinden.

Het logistieke complex is gebouwd volgens de moderne standaarden in de logistieke markt, waaronder een optimale vrije indeelbaarheid, hoge toelaatbare vloerbelasting, energiezuinige LED verlichting, etc. Op diverse aspecten zijn tevens maatregelen genomen voor een optimale inpassing in de gebouwde omgeving. Hierbij is in kader van de naastgelegen woonwijk onder meer te denken aan de positionering van de in-/uitritten aan de oostzijde van het terrein en grondwallen ingezaaid met een bloemrijk grasmengsel aan de perceelsgrenzen. Op het gebied van duurzaamheid is voor het distributiecomplex BREEAM-NL “Excellent” de ambitie.

JLL heeft verhuurder LCP begeleidt bij deze transactie en was in collegiale samenwerking met Bridgegap aangesteld voor de verhuur van Campus A58.

CMS en Schaap Advocaten verzorgde het juridisch advies. De realisatie van het project wordt verzorgd door Bouwbedrijf Vrolijk.Voor meer info, zie www.campusa58.nl en www.logisticscapitalpartners.com.

LCP, een snelgroeiende pan-Europese speler in de logistieke vastgoedmarkt

Sinds haar oprichting heeft de onderneming meer dan 500 miljoen euro aan ontwikkelingskapitaal toegewezen aan projecten in België, Nederland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Logistics Capital Partners leidt projecten voor grote internationale klanten zoals Amazon, Primark, Kering Group en XPO. Het bedrijf heeft een overeenkomst met het Amerikaanse Invesco voor de financiering van 1 miljard euro aan logistieke ontwikkeling.

Naast de genoemde projecten in Nederland heeft LCP in 2020 en 2021 diverse logistieke gebouwen ontwikkeld in overige Europese landen. Hierbij te noemen zijn projecten in België (Nijvel – 32.500 m2 – voltooid / Bilzen – 42.000 m2 – in ontwikkeling), een nieuw wereldwijd distributiecentrum van 168.000 m² voor Kering Group (Gucci, Yves-Saint-Laurent) in Noord-Italië (voltooid) en twee grote projecten voor Amazon in Spanje (Figueras – 165.000 m2 – in ontwikkeling) en Italië (Cividate - 163.000 m2 - voltooid). De ontwikkelingspijplijn van LCP voor de komende jaren bedraagt meer dan 1.300.000m².

Over Logistics Capital Partners (LCP)
Logistics Capital Partners (LCP) is een pan-Europees exploitatieplatform voor vastgoed, gespecialiseerd in logistieke ontwikkeling en asset management. LCP is opgericht door James Markby (UK), Kristof Verstraeten (BE) en Andrea Benvenuti (IT) in 2015 en wordt momenteel ondersteund door Invesco. Het bedrijf heeft op dit moment een team van 26 professionals met sterke ervaring en een goede reputatie, verspreid over 7 Europese kantoren (Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Spanje).

 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 98.000 medewerkers per 31 december 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.