LaSalle koopt Ploum House en Blaak House in Rotterdam

september 16, 2019

AMSTERDAM, 16 september - Real I.S. AG heeft de verkoop van twee kantoorgebouwen aangekondigd, te weten Ploum House en Blaak House gelegen aan Blaak 28 en 34 in Rotterdam. De gebouwen zijn verkocht aan LaSalle Investment Management en fondsmanager Universal-Investment namens de Bayerische Versorgungskammer.

De twee kantoorgebouwen hebben een gecombineerd verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 16.854 vierkante meter, waarvan 7.334 vierkante meter in het zes verdiepingen tellende Ploum House gelegen aan Blaak 28 en 9,520 vierkante meter in het zeven verdiepingen tellende Blaak House gelegen aan Blaak 34. De objecten maken deel uit van een groep van drie historische bank gebouwen uit de jaren ’60. De huidige renovatie van Ploum House wordt naar verwachting voor het einde van 2019 afgerond, en Blaak House werd in 2018 uitgebreid gemoderniseerd. De grootste huurders zijn advocatenkantoor Ploum en flexibel kantoorconcept Tribes.

Ploum House en Blaak House zijn gelegen in het hart van het Central Business District van Rotterdam, in het voormalige financiële centrum, vlakbij de bruisende Markthal. Het Blaak treinstation en Beurs metrostation liggen op minder dan vijf minuten loopafstand en de A16 en A20 snelwegen liggen op 10 minuten rijden.

De panden waren onderdeel van het speciale BGV V vastgoedfonds.

LaSalle werd bij de aankoop geadviseerd door JLL en  Weebers vastgoed advocaten. Real I.S. werd bij de verkoop geadviseerd door Savills en Loyens & Loeff.

 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.