JLL versterkt Corporate Solutions met Patrick van de Walle

juli 01, 2019

Patrick van de Walle versterkt Corporate Solutions van JLL als client solutions lead. In deze rol zal Van de Walle zijn ervaring en expertise gebruiken om opdrachtgevers strategisch te adviseren over passende huisvestigingsoplossingen, waarbij de doelstellingen van het bedrijf centraal staan.

Van de Walle brengt jarenlange ervaring bij bol.com mee, waar hij zich van facility manager razendsnel heeft ontwikkeld tot head of workplace. Bol.com maakt een transitie door van e-commerce bedrijf naar een retail-techplatform en heeft daarom het beste (IT) talent nodig om te kunnen blijven presteren. In de huidige war-on-talent is dat een enorme uitdaging.

Om bestaand en nieuw toptalent structureel te binden zijn de werkomgevingen bij bol.com onder leiding van Van de Walle wezenlijk veranderd. Op basis van Workplace-thema’s, die voor bol.com zijn ontwikkeld door JLL, transformeerde het concern locaties met maatwerkconcepten en faciliteiten die het voor elk type medewerker mogelijk maken om optimaal te presteren. Deze transformatie sluit naadloos aan bij de purpose, bedrijfscultuur en het merk bol.com. Het vastgoed heeft daardoor een andere plek gekregen binnen de organisatie.

Patrick van de Walle, Client Solutions Lead bij JLL Nederland, zegt over zijn nieuwe rol: “De integrale dienstverlening en unieke (markt)kennis van JLL zijn steeds van grote waarde geweest voor mijn werk bij bol.com. JLL is de afgelopen jaren een betrouwbare, strategisch partner geweest van bol.com en het bedrijf heeft een groot aandeel gehad in de vorming van de huidige bol.com-huisvesting. Ik kijk er dan ook naar uit mijn expertise vanuit de klantzijde aan het team toe te voegen en samen uiteenlopende nationale en internationale opdrachtgevers te bedienen.”

Rogier van der Bol, Head of Corporate Solutions bij JLL Nederland: “De uitdagingen waar Patrick bij bol.com voor stond, zien wij uiteraard ook terug bij andere opdrachtgevers van JLL. Met zijn specifieke ervaring kan hij als geen ander fungeren als strategisch partner van opdrachtgevers. Door de bedrijfsontwikkeling en de huisvestingsbehoefte te doorgronden, is Patrick in staat de juiste vertaling te maken naar oplossingen voor een passende werkomgeving.”

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.