Nieuwsbericht

JLL lanceert nieuwe digitale tool voor de perfecte vastgoedstrategie

Top 10 meest interessante locaties via een muisklik beschikbaar

juli 07, 2021

JLL presenteert vandaag zijn nieuwste digitale tool: de JLL Explorer. De JLL Explorer is ontworpen om vastgoedeigenaren, - gebruikers, -ontwikkelaars en de publieke sector inzicht te geven in alle locatiegebonden informatie. Door innovatieve technologie en de meest actuele data toe te passen, draagt de JLL Explorer bij aan het vormen van bijvoorbeeld een portefeuillestrategie of locatiebeleid.

De JLL Explorer is ontwikkeld op basis van JLL’s eigen unieke research- en datagegevens, gecombineerd met de meest invloedrijke externe databronnen. Door middel van directe links met digitale dataplatformen, zoals IBIS, Oxfords Economics, Ruimtelijkeplannen, CBS en BAG, integreert de JLL Explorer zeer diverse en gedetailleerde informatie in één overzichtelijke digitale tool. Zo kan de JLL Explorer vergelijkingen maken tussen verschillende gebouwen en locaties en is er een groot aantal benchmarks van verwante transacties beschikbaar. Het resultaat wordt getoond op een overzichtelijke kaart met daarin alle informatie, gefilterd op verschillende kenmerken als ligging, omvang, sector, bestemmingsplan etc.

De nieuwe tool maakt deel uit van de digitale strategie van JLL. Vandaag lanceert JLL Nederland de Office Explorer en de Industrial Explorer. In de toekomst wordt de JLL Explorer ook beschikbaar voor andere sectoren zoals de woning- en winkelmarkt.

Pieter Hendrikse, CEO bij JLL Nederland, zegt hierover: “De JLL Explorer geeft inzicht in alle beschikbare en relevante data over de Nederlandse vastgoedmarkt. De tool helpt onze klanten bij het maken van beslissingen zoals het kiezen van een locatie voor het vestigen van een nieuw kantoor tot aan het bepalen van de ideale plek voor een last mile hub. Met de rijkheid aan data die de JLL Explorer biedt, kunnen de experts van JLL onze klanten nog beter helpen bij hun dagelijkse vraagstukken.”

Lees hier meer.

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.