Nieuwsbericht

JLL lanceert eerste GPT-model voor commercieel vastgoed

JLL GPT™ is een veilig, privé AI-model dat vastgoedinzichten en -resultaten verbetert

augustus 15, 2023

Display Name

JLL (NYSE: JLL) heeft deze maand JLL GPT™ gelanceerd, het eerste grote taalmodel dat speciaal is gebouwd voor de commerciële vastgoedsector. Dit op maat gemaakte model voor kunstmatige intelligentie (AI) is ontwikkeld door JLL Technologies (JLLT), de technologiedivisie van JLL, en wordt gebruikt door de meer dan 103.000 medewerkers van JLL over de hele wereld om opdrachtgevers op een geheel nieuwe manier te voorzien van inzichten. JLL's uitgebreide interne data wordt hierin aangevuld met externe bronnen en JLL is van plan om later dit jaar op maat gemaakte oplossingen aan te bieden aan klanten.

"JLL GPT is meer dan een eenvoudige chatbot. Met JLL GPT kunnen onze vastgoedexperts over de hele wereld snellere en slimmere inzichten leveren aan onze opdrachtgevers", zegt Pieter Hendrikse, CEO bij JLL Nederland. "Daarbij voldoet de tool volledig aan onze hoge privacy- en beveiligingsstandaarden.”

JLL GPT stelt JLL's facility managers bijvoorbeeld in staat om AI te gebruiken voor het maken van standaard dashboards voor ruimtegebruik. Daarnaast kunnen JLL-consultants sneller uitgebreid advies geven aan klanten over werkplekplanning door kwalitatieve informatie die ze verzamelen via interviews te combineren met JLL GPT. De afgelopen periode zette JLL al AI-technologie in om de efficiëntie van gebouwen te verbeteren, 3D-visualisaties van verhuur te genereren, duurzaamheidsrisico's te berekenen en investeringsmogelijkheden te optimaliseren.

"Het verbinden van kopers, verkopers en kapitaalverstrekkers op het juiste moment en met de juiste gegevens gaat het succes bepalen in dit nieuwe generatieve AI-tijdperk," voegt Sven Bertens, Head of Research & Strategy bij JLL Nederland toe. "Door ons eigen marktonderzoek en data te combineren met extern beschikbare vastgoeddata én de inzichten van JLL GPT, verbeteren we en versnellen we de besluitvorming voor onze opdrachtgevers aanzienlijk."
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.