Nieuwsbericht

JLL internationale koploper Integrated Facility Management

juni 27, 2022

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

In het toonaangevende Facility Management Provider-onderzoek van Hospitality Group scoort JLL een 8. Daarmee is de internationale vastgoedadviseur derde op de internationale ranglijst.

Over het algemeen gaat het goed met de wereldwijde IFM-markt, blijkt uit het onderzoek dat Hospitality Group in 2021 hield onder klanten van IFM-aanbieders. Wereldwijd geven klanten hun facility management gemiddeld een 8,1. Een goede score, aldus Hospitality Group, die op een hoge klanttevredenheid wijst. Het Nederlandse gemiddelde is een 7,5 (volgens onderzoek uit 2020).

Facility management is een breed begrip. Het gaat om het onderhoud en beheer van vastgoed. Daar komt veel bij kijken: denk aan het schoonmaken van gebouwen, de catering, het beheer van de front desk en de beveiliging. Maar ook aan bijvoorbeeld adviseren over het ‘slim’ maken van gebouwen, verduurzaming of fijnere werkplekken maken voor werknemers.

De onderscheidende factor van JLL’s facility management zit in het bieden van consistentie, transparantie en kwaliteit in het managen van regionale of globale portfolio’s, ongeacht de doelen van een organisatie waarvoor JLL werkzaam is. Jori Messer, Sales & Solutions Development Director EMEA bij JLL Nederland: “Het is onze ambitie om een strategische partner voor onze klanten te zijn, die het beste uit hun vastgoed willen halen. Zoals het creëren van een toekomstbestendige werkomgeving en het aantrekken en behouden van gelukkige, gezonde en productieve medewerkers, die veerkrachtig en duurzaam zijn. Data en technologie kunnen worden gebruikt om betere resultaten te behalen.

Messer vervolgt: “We zijn verheugd met het resultaat van het prestatie-onderzoek, omdat het erkenning geeft voor hoe onze diensten en capaciteiten het aanbod van JLL onderscheiden en waarmee we klanten over de hele wereld ondersteunen. De schaal en het slim toepassen van onze wereldwijde kennis, dat is de kracht van JLL.”

Doordat JLL naast facility management ook breder vastgoedadvies biedt, kan JLL bovendien een integrale vastgoedstrategie voor zijn klanten ontwikkelen. Daarin komt de hele vastgoedcyclus aan bod: van acquisitie tot locatiebeleid tot onderhoud.


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 98.000 medewerkers per 31 december 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.