Nieuwsbericht

JLL heeft URBZ Capital begeleid bij eerste aankoop in Nederland

juli 14, 2021

JLL heeft URBZ Capital begeleid bij de eerste aankoop in Nederland. Het gaat om het bedrijfscomplex aan de Celsiusbaan 3 in Nieuwegein bestaande uit ca. 13.000 m² bedrijfs-/ kantoorruimte dat URBZ Capital namens Ivanhoe Cambridge heeft verworven. URBZ zal het bedrijfscomplex na het vertrek van de huidige huurder gaan herontwikkelen tot een unieke last mile faciliteit.

Het complex bevindt zich op een strategische plek in Nieuwegein op 4 minuten rijden van de binnenstad en op 10 minuten rijden van het centrum van Utrecht. Daarnaast liggen rijkswegen A2, A12 en A27 op een steenworp afstand waarmee de locatie vanuit heel Nederland uitstekend bereikbaar is.

URBZ start de herontwikkeling van de locatie in Q1 2022. Deze zal naar verwachting in de zomer van 2022 gereed zijn. Volledig in lijn met de strategie en visie van URBZ zal het object ondersteunend zijn aan de supply chain van de toekomst. URBZ richt zich op het creëren van CO2-neutraal en maatschappelijk waardevol last mile stedelijk vastgoed in belangrijke steden in Nederland, België, Duitsland en de Nordics. URBZ ziet de meest directe behoefte aan duurzame oplossingen in steden met een hoge bevolkingsdichtheid en die een gunstige consumptie en demografische groei kennen.

Op dit moment is er nog geen huurder gecontracteerd voor de ontwikkeling, JLL zal namens URBZ de verhuuractiviteiten voor de locatie begeleiden.

URBZ is bij deze transactie geadviseerd door JLL, AKD, Stevens van Dijck, ERM en Avison Young. Verkoper is geadviseerd door Oranjeborch bedrijfsmakelaars.

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.