JLL begeleidt realisatie nieuwe vestigingslocatie McDonald’s Nederland

McDonald’s Nederland verhuist in 2022 van Amsterdam naar het centrum van Utrecht. JLL begeleidt de realisatie van de nieuwe vestiging in het gebouw Central Park, dat op dit moment nog in aanbouw is.

juli 08, 2020

McDonald’s heeft de dertiende en veertiende verdieping gehuurd van het 22 verdiepingen tellende gebouw Central Park en verwacht in het eerste kwartaal van 2022 de deuren te openen.

Central Park
De nieuwe kantoortoren Central Park wordt op dit moment gerealiseerd tussen het stadskantoor en de woontoren aan de Van Sijpesteijnkade. Bij voltooiing is het een belangrijke nieuwe blikvanger van het Utrechtse stationsgebied. Het 90 meter hoge gebouw krijgt op 45 meter hoogte een transparante verdieping, een groene ruimte die het gebouw opdeelt in twee delen. Het nieuwe hoofdkantoor van McDonald’s bevindt zich straks pal boven dit groene ‘stadspark’.

Ontwerp
McDonald’s heeft JLL gevraagd om het werkplekconcept en het interieurontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor te verzorgen. Ook tekent de vastgoedadviseur voor het project- en sitemanagement tijdens de bouw. Het nieuwe hoofdkantoor moet de kernwaarden van McDonald’s integreren en uitstralen: kwaliteit, beleving, duurzaamheid en innovatie staan daarbij voorop.

Jochem Wagemaker, Head of Project & Development Services bij JLL Nederland: ‘Het nieuwe kantoor wordt een plek waar mensen kunnen samenkomen en samenwerken. Dat betekent ook dat het een plek moet zijn waar franchisenemers zich kunnen laten informeren en inspireren. Een echt thuis voor McDonald’s.’

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.