Nieuwsbericht

JLL adviseert KSL Capital Partners bij aankoop van Eden Hotels in Nederland

JLL's Hotels and Hospitality team adviseert bij overname hotelgroep

december 23, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

JLL heeft KSL Capital Partners, een private equity-onderneming gespecialiseerd in reis- en vrijetijdsondernemingen, geadviseerd bij de overname door haar gelieerde onderneming van een meerderheidsbelang in Eden Hotels in Nederland.

De Nederlandse hotelgroep, die het unieke en individuele karakter van elk hotel onderstreept, is bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra. Eden Hotels bezit en exploiteert 14 hotels met circa 2.000 kamers, verspreid over voornamelijk Amsterdam en andere grote Nederlandse steden, waaronder het gerenommeerde Hard Rock Hotel Amsterdam American en het 400-key Eden Hotel Amsterdam.

JLL trad op als commercieel adviseur voor KSL en adviseerde over de underwriting en prijsbepaling van de vastgoed- en hotelactiviteiten van de groep.

KSL zal het Eden-team blijven ondersteunen met zijn internationale horeca-ervaring en financiële middelen met de gezamenlijke ambitie om de groep uit te breiden in Nederland en Europa.

Jurrian Dompeling, Senior Vice President van EMEA Hotels & Hospitality Capital Markets, JLL zegt hierover: "Wij zijn verheugd KSL te hebben geadviseerd bij deze off-market transactie, die één van de belangrijkste hoteldeals tot nu toe op de Nederlandse markt vertegenwoordigt. Deze belangrijke transactie maakt deel uit van een aanhoudend momentum van recente M&A-activiteit in de Europese hotelsector. We kijken ernaar uit om de komende jaren met de teams samen te werken om hen te helpen bij de groei en schaalvergroting van deze strategische investeringsmogelijkheid''.

Will Duffey, Head of EMEA Hotels & Hospitality Capital Markets, JLL voegt toe: "Eden is een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid van goed gelegen hoogwaardig vastgoed in combinatie met een sterk operationeel platform. Wij zijn verheugd dat wij KSL hebben bijgestaan bij deze belangrijke deal, die een strategische stap op de Nederlandse markt markeert en het team in staat zal stellen nieuwe mogelijkheden in heel Europa te zoeken en na te streven.

 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.