Nieuwsbericht

JLL adviseert Elan Wonen bij de verkoop van 43 vrije sector huurwoningen in Haarlem aan particuliere belegger Rijsterborgh BV.

oktober 06, 2023

Display Name

JLL heeft woningcorporatie Elan Wonen geadviseerd bij de verkoop van 43 vrije sector huurwoningen aan de gerenommeerde particuliere belegger Rijsterborgh. De nieuwbouwontwikkeling “Hamelink” verrijkt Haarlem met 38 appartementen en 5 eengezinswoningen. Deze woningen zijn gelegen aan de Clothildestraat in Haarlem en maken deel uit van een grotere ontwikkeling.

Als onderdeel van een grootschalige herontwikkeling heeft Elan Wonen besloten om vier verouderde blokken aan de J. J. Hamelinkstraat te slopen en hier plaats te maken voor 297 nieuwe woningen. Dit project omvat onder andere de realisatie van 198 sociale huurwoningen, 20 woon-werkwoningen, 43 vrije sector huurwoningen, 25 koopwoningen en zorgappartementen. Deze diversiteit aan woningen zorgt voor een gemengde wijk, voor jong en oud.

De bouw van dit project, die in het eerste kwartaal van 2022 van start is gegaan, wordt uitgevoerd door Hillen & Roosen. De duurzame woningen hebben een energielabel A++ en zijn voorzien van een wko-systeem. Naar verwachting zullen de eerste woningen in het vierde kwartaal van 2023 worden opgeleverd. Met de verkoop van de vrije sector woningen zorgt Elan Wonen voor een gevarieerd woningaanbod. 

Verkoper Elan Wonen is commercieel geadviseerd door JLL en juridisch bijgestaan door Houthoff. Koper Rijsterborgh is commercieel geadviseerd door Valkering & Co. en juridisch door Denton’s. 

 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,9 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 103.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.