Nieuwsbericht

JLL adviseert bij verkoop van kantorencomplex De Argonaut in Amersfoort

februari 08, 2024

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

PingProperties heeft, namens PingProperties Intercity I C.V., onlangs het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28. 

Het gebouw is verdeeld over 2 bouwdelen met een verhuurbare vloeroppervlakte van 17.080 m² en een inpandige parkeergarage voor zo’n 182 auto’s. De vier belangrijkste huurders zijn Huis voor de Gezondheid, Het Waterschapshuis, STOWA en NS Vastgoed. Met een hoge bezettingsgraad van 80% bestaande uit vooral langjarige huurcontracten met (semi-)overheidsinstellingen geeft deze aankoop een stabiele en betrouwbare financiële basis. 

Verkoper werd bijgestaan door JLL (commercieel) en NautaDutilh (juridisch). Bij deze aankoop werd PingProperties geadviseerd door CBRE (commercial), Loyens & Loeff (juridisch), Hielkema (juridisch) en RechtStaete (fiscaal). 
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.