Nieuwsbericht

JEX huurt ca. 15.000 m² kantoorruimte in het iconische kantoorgebouw De Brug in Rotterdam om exponentiële groei te faciliteren

oktober 25, 2022

JEX Technology Group B.V. verhuist naar kantoorgebouw De Brug in Rotterdam. Het innovatieve techbedrijf met focus op software en diensten voor flexibele arbeid, heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met MVGM Property & Asset Management die namens Wisdom (Brug&Kade) B.V. optreedt.  JEX huurt het hele kantoorgebouw met een oppervlak van ca. 15.000 m2. De verhuizing staat gepland voor medio volgend jaar, maar JEX heeft nu al tijdelijk een groot aantal medewerkers in het bijbehorende gebouw De Kade gehuisvest. De verhuizing faciliteert en onderstreept de aanhoudende exponentiële groei van het nog jonge en ambitieuze bedrijf.

De Brug, een uniek en iconisch gebouw in de stad, maakt deel uit van ontwikkelgebied Kop van Feijenoord in Rotterdam Zuid. Zo worden de fabrieksterreinen aan de rand van de wijk getransformeerd naar een plek om te wonen en te werken, met goede voorzieningen. Ook komt er meer aandacht voor groen. Bijvoorbeeld langs de Maaskade wat de komende jaren een groene, aangename recreatieplek zal worden. De ambitie van JEX om ook maatschappelijk impact te maken op de omgeving, maakte de keuze voor deze locatie op Rotterdam Zuid een logische. De verbinding van JEX met dit deel van de stad kwam al in 2021 tot uiting bij de presentatie van JEX als eerste Official Training Partner van voetbalclub Feyenoord.
 


Bovenstaande afbeelding betreft een artist impression, geen originele foto.

Nick Hillebrand
, algemeen directeur en oprichter van JEX: “De explosieve groei van JEX maakte ons huidige kantoor al binnen een paar maanden na onze intrek te klein. We zijn al snel op zoek gegaan naar een nieuwe werkomgeving waar we langer door kunnen groeien, onze ambities waar kunnen maken en waar we midden in de maatschappij staan. De Brug geeft ons hiervoor de ultieme uitgangspositie in de stad waar we thuishoren en waar we deel van uitmaken: Rotterdam”.

Pascale Volder, verantwoordelijk voor het Rotterdamse agency team van JLL: “De verhuizing van JEX naar De Brug is fantastisch nieuws. Voor JEX uiteraard, maar zeker ook voor de stad Rotterdam en het te ontwikkelen gebied. Het is een extreem ondernemend jong bedrijf dat staat voor verbinding, energie en lef. Zij zijn alleen al daarom de beste gebruiker voor deze locatie in het meest zichtbare en unieke gebouw in de skyline van Rotterdam.

Ruben de Koning, managing director van MVGM Property & Assetmanagement, namens verhuurder verantwoordelijk voor het assetmanagement en technisch en administratief beheer van het gebouw: de verhuur van het gehele Brug gebouw aan JEX is instrumenteel voor de verwezenlijking van de strategie voor Brug & Kade. Wij zijn dan ook bijzonder content met de komst van JEX mede gezien hun ambitie en visie. In het naastgelegen Kade gebouw is thans nog mooie ruimte beschikbaar.

De Brug is een modern en duurzaam kantoor met energielabel A en een eigen wko-installatie onder het gebouw. De Brug wordt de komende maanden gerenoveerd om nieuwe huurder JEX optimaal te faciliteren.

Verhuurder Wisdom (Brug&Kade) B.V. is bij de totstandkoming van de huurovereenkomst begeleid door JLL, in collegiale samenwerking met Briq en Colliers. MVGM Property & Asset Management is verantwoordelijk voor het Asset management en het technisch en administratief beheer van het gebouw.

Over JEX
JEX staat voor 'Job Exchange' en is opgericht in 2020. JEX is een softwareorganisatie op de arbeidsmarkt, met een focus op de flexibele arbeidsmarkt. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam bedienen zij heel Nederland, ondersteunen honderden uitzendbureaus, meer dan duizend opdrachtgevers en betalen ze wekelijks het salaris van duizenden mensen uit. De omzet van JEX is momenteel meer dan 100 miljoen euro per jaar. Het bedrijf is het daarmee een prominente speler in de Nederlandse markt en staat het in de lijsten van snelst groeiende Europese bedrijven. JEX is onder andere de Official Training Partner van Feyenoord en partner van The Social Handshake.


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 20 juni 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.