IWG huurt 7.300 m² van Syntrus Achmea voor Spaces in House Modernes

november 22, 2019

IWG, de wereldwijde aanbieder van flexible werkplekken, heeft een overeenkomst getekend met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de huur van ruim 7.300 m² in het winkel- en kantorencomplex House Modernes in het centrum van Utrecht.

Op de hoek van de Oude Gracht en de Lange Viestraat wordt het voormalige pand van het mondaine warenhuis Galeries Modernes weer in oude glorie hersteld.

IWG neemt de begane grond en de eerste tot en met de zesde verdieping van het pand in gebruik voor een nieuwe vestiging van Spaces. Toekomstige gebruikers kunnen in 2021 genieten van unieke werkplekken wat betreft ligging, uitzicht en ruimte.

In opdracht van het Achmea Dutch Retail Property Fund, herstelt eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance het iconische gebouw in zijn oude glorie. Het pand heeft een totale oppervlakte van ruim 12.000 m², waarvan 7.370 m² kantoorruimte. De resterende ruimte zal onder andere gebruikt worden voor winkels en horeca.

House Modernes telt straks negen verdiepingen met op de begane grond en eerste verdieping winkelruimte en een dakterras. In de kelder wordt een fietsparkeergarage voor circa 1000 plaatsen gerealiseerd. De werfkelders aan de Oudegracht en de -2 kelder bieden mogelijkheden voor horeca. 

De verbouwing van House Modernes is in oktober dit jaar gestart en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal 2021 opgeleverd. Het originele ontwerp uit de jaren 30 van architect Dirk Brouwer, wordt herontwikkeld naar een ontwerp van ZZDP Architecten.

IWG werd bij dit huurproces geadviseerd door CBRE, JLL adviseerde Syntrus Achmea.

 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. Our vision is to reimagine the world of real estate, creating rewarding opportunities and amazing spaces where people can achieve their ambitions. In doing so, we will build a better tomorrow for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.3 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 93,000 as of September 30, 2019. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.