IWG huurt 7.300 m² van Syntrus Achmea voor Spaces in House Modernes

november 22, 2019

IWG, de wereldwijde aanbieder van flexible werkplekken, heeft een overeenkomst getekend met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de huur van ruim 7.300 m² in het winkel- en kantorencomplex House Modernes in het centrum van Utrecht.

Op de hoek van de Oude Gracht en de Lange Viestraat wordt het voormalige pand van het mondaine warenhuis Galeries Modernes weer in oude glorie hersteld.

IWG neemt de begane grond en de eerste tot en met de zesde verdieping van het pand in gebruik voor een nieuwe vestiging van Spaces. Toekomstige gebruikers kunnen in 2021 genieten van unieke werkplekken wat betreft ligging, uitzicht en ruimte.

In opdracht van het Achmea Dutch Retail Property Fund, herstelt eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance het iconische gebouw in zijn oude glorie. Het pand heeft een totale oppervlakte van ruim 12.000 m², waarvan 7.370 m² kantoorruimte. De resterende ruimte zal onder andere gebruikt worden voor winkels en horeca.

House Modernes telt straks negen verdiepingen met op de begane grond en eerste verdieping winkelruimte en een dakterras. In de kelder wordt een fietsparkeergarage voor circa 1000 plaatsen gerealiseerd. De werfkelders aan de Oudegracht en de -2 kelder bieden mogelijkheden voor horeca. 

De verbouwing van House Modernes is in oktober dit jaar gestart en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal 2021 opgeleverd. Het originele ontwerp uit de jaren 30 van architect Dirk Brouwer, wordt herontwikkeld naar een ontwerp van ZZDP Architecten.

IWG werd bij dit huurproces geadviseerd door CBRE, JLL adviseerde Syntrus Achmea.

 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.