Nieuwsbericht

Iron Mountain verkoopt bedrijfsgebouw in Amsterdam Zuid Oost aan Urban Industrial

juli 15, 2021

Iron Mountain heeft het zelfstandige bedrijfscomplex gelegen aan de Schepenbergweg 1 te Amsterdam aan Urban Industrial verkocht. Het bedrijfscomplex past niet meer binnen de lange termijn Real Estate strategie van Iron Mountain.

Het gebouw is gelegen op een strategische plek in Amsterdam Zuidoost, een gebied waar Urban Industrial meerdere objecten in eigendom heeft. Door de ligging in de oksel van de A2 (Utrecht – Amsterdam) en de A9 (Amsterdam – A1) is de bereikbaarheid van het gebouw uitstekend en is het gebouw zichtbaar vanaf zowel de A2 als de A9.

Het object bestaat uit ca. 2.700 m2 en is leeg overgedragen aan Urban Industrial. Urban Industrial zal het pand renoveren en vervolgens op zoek gaan naar een lange termijn huurder. Gezien de sterke vraag naar bedrijfsruimte in dit gebied verwacht zij dit object op korte termijn te zullen verhuren.

In deze transactie is Iron Mountain geadviseerd door JLL en Eversheds. Urban Industrial is bij de aankoop juridisch geadviseerd door DLA Piper.

 

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.