Nieuwsbericht

Invesco Real Estate en Henley Investment Management kopen Vector House aan Rembrandtplein in Amsterdam

januari 11, 2023

Invesco Real Estate (Invesco), het wereldwijde vastgoedbeleggingsbedrijf van Invesco Ltd. (NYSE: IVZ) met een waarde van US$90 miljard, en Henley Investment Management ("Henley"), de internationale beleggings- en fondsbeheermaatschappij met een focus op private equity-vastgoed, hebben samen het kantoorgebouw Vector House in Amsterdam verworven. Het pand is aangekocht namens Invesco's Europese value-add strategie en fondsen die door Henley worden beheerd.

Het kantoorgebouw van ca. 5.270 m² vvo, gelegen aan het Rembrandtplein in het historische stadscentrum, werd verkocht door fondsen beheerd door Abrdn en de aankoop werd eind december 2022 afgerond.

Vector House is momenteel volledig verhuurd aan Booking.com, een van de grootste online reisbureaus, die alle kantoorruimte van het zeven verdiepingen tellende gebouw huurt. Naast flexibele vloeroppervlakken tot 1.000 m², die uniek zijn voor het historische stadscentrum, beschikt het gebouw ook over een eigen binnentuin, verschillende buitenterrassen en veel natuurlijk daglicht dankzij de toplocatie op de hoek van het Rembrandtplein en Amstelstraat.

Invesco en Henley zijn van plan het gebouw te herpositioneren en de reeds sterke eigenschappen ervan te verbeteren door het te upgraden om te voldoen aan de moderne ontwerpeisen voor de werkplek en door het gebouw een EPC A-classificatie te geven.

Invesco en Henley werden commercieel geadviseerd door JLL, Clifford Chance, CMS en Jones Day (juridisch), EY (belastingen) en Drees&Sommer (technisch). Abrdn werd commercieel geadviseerd door Colliers en juridisch door DLA Piper.

 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 30 september 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.