Nieuwsbericht

Hydra Utrecht volledig in gebruik genomen door Mainfreight

oktober 10, 2023

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Mainfreight, een wereldwijde logistiek dienstverlener, is een 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen met Union Investment, voor de gehele logistieke bestemming Hydra Utrecht. Deze bestemming, gelegen op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Hydra Utrecht.  

Het hoogwaardige distributiecentrum bestaat totaal uit circa 20.000 m² warehouse, een mezzanine van circa 1.500 m² en circa 1.350 m² kantoorruimte. Natuurinclusiviteit heeft een centrale plek gekregen in het ontwerp van Hydra Utrecht. Zo is de sprinklertank prominent in het zicht geplaatst en ingericht als het grootste permanente insectenhotel van Europa. Dit draagt daarmee bij aan een ontwerp dat mens én dier ten goede komt.

Mainfreight biedt sinds haar oprichting in 1978 geïntegreerde warehousing, transport- en distributieoplossingen en heeft momenteel meer dan 330 vestigingen wereldwijd. De bestemming Hydra Utrecht biedt Mainfreight de ruimte om haar klanten en teams, nu en in de toekomst, optimaal te bedienen. 

De bestemmingen van Stellar Development kenmerken zich door op unieke wijze verbindend invulling te geven aan de vier merkpijlers: Architectuur, Natuur, Technologie en Functionaliteit. 

In dit ontwerp is naast de optimalisatie voor functionele logistiek ook veel aandacht besteed aan natuur en een biodiverse invulling van de buitenruimte(s). In nauwe samenwerking met specialisten is een afgewogen en gebalanceerd natuurinclusief ontwerp ontstaan met, naast het eerder genoemde insectenhotel, een bloemrijk grasland dat de bestemming volledig omkaderd. Geheel passend bij het gebied en de omgeving van oudsher. Ook is een verbeterde waterhuishouding ontworpen. Zodat regenwater makkelijker kan worden opgenomen en overlast bij zware regenval kan worden voorkomen voor de omwonende woonwijk.

JLL en 3Stone Real Estate waren verantwoordelijk voor de verhuurbegeleiding van deze bestemming.


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,9 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 103.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.