Nieuwsbericht

HVBM Vastgoed ontwikkelt centraal magazijn voor Stedin in Vianen

februari 23, 2024

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

HVBM Vastgoed ontwikkelt een nieuw distributiecentrum voor netbeheerder Stedin in Vianen. Deze ‘build to suit’ ontwikkeling van HVBM Vastgoed wordt gerealiseerd op de locatie van een voormalige betonfabriek die door HVBM Vastgoed is verworven en is een mooi voorbeeld van een succesvolle brownfield ontwikkeling.

DC Vianen ligt op het bedrijventerrein ‘De Biezen’ in Vianen, net ten zuiden van Utrecht in het centrum van Nederland waar de snelwegen A2 en A27 elkaar kruisen en de snelwegen A12 en A28 binnen enkele minuten bereikbaar zijn. De geografische ligging in het hart van het land en de bereikbaarheid zijn de belangrijkste factoren voor de keuze als nationale distributiehub. Het nieuwe distributiecentrum is bovendien goed bereikbaar per openbaar vervoer en grenst aan het Merwedekanaal waardoor vervoer over het water ook een optie is.

Het gebouw bestaat uit ruim 40.000 m² logistieke kantoor- en bedrijfsruimte en voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Excellent’. De bouw is onlangs gestart en de verwachting is dat het gebouw in het tweede kwartaal van 2025 aan Stedin zal worden opgeleverd.

Het distributiecentrum wordt door HVBM Vastgoed ontwikkeld op basis van BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Excellent’ richtlijnen. Dit weerspiegelt de duurzaamheid van het gebouw door het gebruik van duurzame materialen en energiebesparende maatregelen, maar ook de leefbaarheid van het gebouw en het milieu. Het zal onder meer beschikken over een duurzame groenvoorziening, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Stedin werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Real Estate Partners en DEV Real Estate. HVBM Vastgoed is geadviseerd door JLL.
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.